Sadece 3 Malzeme ile Süt Reçeli Tarifi

Sadece 3 Malzeme ile Süt Reçeli Tarifi

Çoğu kişi için kahvaltılarını bir vazgeçilmezi olan süt reçeli, pek çok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor.

Malzemelerin oldukça az olmasının yanı sıra bir de kolay, zahmetsiz bir şekilde yapılması ile birlikte insanlara daha çekici gelmesini sağlıyor. Sadece 3 malzemeden oluşan süt reçelli buna rağmen oldukça fevkalade lezzetli sebebiyle insanları oldukça şaşırtıyor.

Bu reçelli tatmamış kişilerce biraz ön yargılı bir şekilde yaklaşılıyor. Ancak bu kişilerin, süt reçelini bir kez tattığı takdirde, vazgeçilmezleri arasına gireceğine hiç şüphemiz yok. Sizlere bu yazımızda bu 3 malzeme ile birlikte hazırlanan ve insanlara fevkalade lezzetler sunan süt reçeli hakkında bazı bilgiler ve pratiğe dökmeniz için bazı önemli ipuçları vereceğiz.

Bu yazımızda sizlere “Süt reçeli, Süt reçeli tarifi, Süt reçeli nasıl yapılır? 3 malzeme ile süt reçeli tarifi, Süt reçeli malzemeleri nelerdir?” gibi pek çok konu ve soru hakkında sizlere önemli bilgiler ve ipuçları vereceğiz. Sizlerde bu yazımızı dikkatli bir şekilde okuyarak ve uygulayarak, şahane bir lezzete sahip olan süt reçelini yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Vereceğimiz bu tarif ölçüleri 4 illa 6 kişiye tekamül etmektedir. Yaklaşık olarak 45 dakika süren bir pişirme süresi ile 5 dakika hazırlanma aşamasıyla birlikte süt reçeli hazır bir hâle geliyor.

Süt Reçeli Malzemeleri

  • 1 litre civarında süt
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 çay kaşığı kadar kabartma toz

Süt Reçeli Tarifi ve Yapılışı

  1. Derin olan bir kaba süt ve yanında şekeri ekleyin. Dibi tutmaması için mutlaka sık sık olacak şekilde karıştırın.
  2. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Taşımaması için hızlıca karıştırın.
  3. Sonrasında 40 illa 45 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  4. Akışkan bir boza kıvamına gelince bir kaba soğuması için bırakıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabına 2 saatte yakın bekletiyoruz. Tarifimiz hazır afiyet olsun...