Saç Ekiminden 2 Ay Sonra Saçlar Uzar mı?

Saç Ekiminden 2 Ay Sonra Saçlar Uzar mı?

Saç ekiminden 2 ay sonra bu tedaviyi yaptıran kişiler tarafından genelde ümitsizlik ayı olarak nitelendirilir.

Çünkü ekilen saçların tamamı bu zamana kadar çıkmış olur. Fakat ardından shock hair loss (ani saç dökülmesi) adı verilen durum yaşanır. Bu olayın sonunda ise ekilen saçların çoğu dökülür.

Saç ektiren kişiler saç ekiminden sonraki 2'nci ayda tedavinin başarısız olduğu ve saçlarının çıkmayacağı kaygılarını yaşarlar. Ancak, bu durum beklenen bir sonuç olduğu için kaygılanmaya gerek yoktur. Ekilen saçlar kısa bir süre sonra yeniden çıkmaya başlar.

Saç Ekiminden 2 Ay Sonra Kuluçka Dönemi Yaşanır

Saç ekiminden 2 ay sonra ekilen saçların saç kökleri için kuluçka dönemi başlar. Bu dönem 2'nci ve 3'üncü aylar boyunca devam eder. Bu kuluçka dönemi bazen 5'nci aya kadar uzayabilir. Bu süreçte saçlarınızın uzamasına ve güçlenmesine destek olmak için doktorunuzun önerdiği vitamin takviyelerini alabilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonraki İkinci Ayda Saçlar Uzamaya Başlar

Saç ekiminden sonraki ikinci ayda saç dökülmesi sona erer. Ayrıca, ekilen saçlar yeniden çıkmaya başlar. Saç ekim işleminden sonra meydana gelen kızarıklıklar ve küçük yara izleri büyük ölçüde azalır. Donör bölgede veya saç ekilen bölgelerde herhangi bir ağrı hissedilmez.

Saçlarınız taranabilecek boyutlara ulaşmaya başlar. Saçlarınızı taradığınızda hafif karıncalanma hissi oluşabilir. Saç ekiminden sonraki 2 ay, bu işlem için önemli bir süreçtir. Fakat, bu süreçte yaşanan shock hair loss (ani saç dökülmesi) olayı için psikolojik olarak hazır olmanız gerekir.

Son olarak, saç ekiminden sonraki ilk aylarda sonuç genellikle beklenildiği gibi olmaz. Yine de tedaviye güvenmeli, doktorunuzun tavsiyelerine uymalı, rutin kontrolleri yaptırmalı ve saçlarınızın yeniden çıkmasını sabırla beklemelisiniz.