Rüyada uçmak neye işarettir? Rüyada uçmak rüya tabiri

Rüyada uçmak neye işarettir? Rüyada uçmak rüya tabiri

Rüyada uçmak hakkında yorumlardan bahsedildi.

RÜYADA UÇMAK

İnsanların çoğu rüyada uçtuğunu görür. Rüyada uçmak genelde hayırlı haberlere yorulur. Uçmak bir yolculuğunun habercisidir. Hayırlı bir olay için yapılan bir yolculuğa ve mevki olarak yükselmek şeklinde yorumlanan rüyada uçmak, rüya sahibi eğer çok yükseklerde uçtuğunu görür ise evlilik hayatında sorunlar yaşayacağı anlamında da yorumlanır. Alçaktan uçmayı görmekte ufak tefek geçici sıkıntılara ve hastalıklara yorulur.

İslam alimlerinden Danyal Aleyhisselam’a göre rüyada uçmak yolla çıkmak ve büyük mevkilere varmak ulaşmak anlamına gelir. Danyal Aleyhisselam’a göre rüyada uçmak hayırlara vesiledir. Ancak alçaktan uçmak rüya sahibinin zarar uğrayacağına işarettir. Eğer rüyada uçtuğunu ve yere konmadığını gören bu dünyadan göçeceği şeklinde yorumlar.

Rüyada Damdan Dama Uçmak

İbni Sirin rüya tabirine göre rüyada uçmak rüya sahibinin bulunduğu konumdan başka bir konuma geçeceği şeklinde yorumlanır. Damdan dama uçtuğunu gören ise eğer rüya sahibi evli ise boşanacak anlamına gelir. Eğer rüya sahibi rüyada kanatları olduğunu görüp ve kıbleye doğru uçup tekrar olduğu yere dönerse bol kazançlı bir yola gireceği ve tekrar başa döneceği şeklinde yorumlar.

Başka bir âlim olan Kirmani’ye göre ise rüyada uçmak, hac yolculuğuna işarettir. Eğer uçarken kanat varsa herkesin hayret edeceği bir durumu rüya sahibinde görüleceğine, yükseklere içip tekrar tekrar aşağıya inilirse, ölüme sebep olabilecek bir hastalığa yakalanıp rüya sahibinin tekrar iyileşeceğine yorar. Bazı kaynaklara göre damdan dama uçmak önemli biri tarafından rüya sahibinin eline mal geçeceği şeklinde yorumlanır. Eğer bekâr bir kadın rüyasında havada uçup başkasının damına konarsa o evdeki erkek ile evleneceği ifade edilir.

Rüyada Havada Uçtuğunu Görmek

Rüyada havada uçmak rahat bir yolculuk yapılacağı şeklinde yorumlanır. Hapse girmiş birisinin rüyada havada uçtuğunu görmesi hapisten çıkmaya delalettir. Rüyasında kuşlarla birlikte uçtuğunu gören kişi yabancı kişiler ile tanışacağı şeklinde yorulur. Rüyada kendi isteğiyle istediği yere uçmak rüya sahibi için büyük bir hayra işaret eder.

Bir kişi rüyasında çok sık uçtuğunu görürse o kişinin isteği ve arzusunun çok olduğu ifade edilir. Uçmak öğrenci için ilim irfan öğrenmeye, kötü kimseler için yanlış işlere ve günah işleyeceğine işarettir.

Rüyada iki kanadını kullanarak uçmak hataların affına, hayır ve iyiliğe ve vefat etmeye yorulur. Kanat olmadan uçtuğunu görmek ise yaşanılan yerin değişeceğine ve rüya sahibinin çok uğraş içine gireceğine delalettir.

Rüyada Uçarken Kaybolduğunu Görmek

Bu tip rüya alimler tarafından hayra yorulmaz. Sağlık sorunlarının habercisi, rüya sahibinin kötü günler geçireceği şeklinde ifade edilir. Ele geçecek bir parayla iyi duruma gelineceğine işaret eder.

Fotoğraf: unsplash