Pizza Hamuru Tarifi

Pizza Hamuru Tarifi

Hazır veya restoranda pizza yemekten ve kendi pizzasını yapmak isteyenlere tam ayarında pizza hamuru tarifi. İşte ne ince ne kalın pizza hamuru tarifi..

Pizza, dünyada en çok tüketilen hazır yiyeceklerin başında gelir. Hem çeşitliliği hem de doyuruculuğu onu tercih sebebi yapar.

Bende pizza severlerdenim. Kendime özel pizzacılarımda var. Hangi semte gitsem bir tane mutlaka iyi diyebileceğim restoranım (yani müdavimi olduğum mekan) vardır. Tabi pandemi bizi bu zevkten aldı götürdü. Bende bu süre zarfında kendi pizza hamurumu yapmaya başladım. İnanın pizza ustalarına taş çıkartacak konuma geldim.

Bende pizza tutkunları için evde pizza hamuru tarifimi derledim.

Umarım deneyince beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un (490 gram)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

İlk olarak ılık su, maya ve şekeri bir kap içerisine alın. Yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. Bu sürede maya aktifleşmeye başlayacaktır. Geniş bir kap içerisine ununuzu alın ve ortasını havuz gibi açın. Tuzunuzu da hamurun kenarına ilave edin. Süre sonunda ılık suyu hamurun ortasına boşaltın. Kenarlardan yavaş yavaş un alarak yoğurmaya başlayın. Hazır olan hamurunuzun üzerine zeytinyağını ekleyin ve bir kaç kez kendi etrafında döndürün. Üzerini temiz bir bez ile örterek mayalanması için bekleyin. Yaklaşık 30-35 dakika sonra pizza hamurunuz hazır olacaktır.

Pizza hamurunuzu yağladığınız (tercihen zeytinyağı) fırın tepsinize alın ve elinizle yayarak genişletin. Artık sosu ve süslemesi size kalmış.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler