Pişinin yağ çekmemesi için işte pişirme aşamasında yapılması gereken şey

Pişinin yağ çekmemesi için işte pişirme aşamasında yapılması gereken şey

Pişi en sevilen kahvaltılık lezzetlerden. Türk mutfağının sevilen hamur işlerinden biri olan pişiyi yaparken bu tarifi denemelisiniz.

Pişi yaz kış sofralardan eksik olmaz. En sevilen lezzetlerden biri olan pişiyi yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Eğer yaptığınız pişi lezzetli olsun ve asla yağ çekmesin istiyorsanız vereceğimiz püf noktalara dikkat etmelisiniz. Pişiyi daha çok kahvaltıda tüketiyoruz. Oysa akşam yemeğinde bile iyi gitmektedir. Pişiyi ister ayranla tüketin ister çayla her türlü sevilen bir lezzet. Yanına eklenen peynir ve zeytin pişiyi çok daha doyurucu hale getiriyor. Pişi yaparken yağ çeksin istemeyiz. Şimdi vereceğimiz tarif sırlarıyla yağ çekmeyen pişiler yapabileceksiniz.

Pişi Türk mutfağında çok sevilir. Kahvaltılardan eksik olmayan pişiyi bugüne dek sevmeyen ve tatmayan kalmamıştır. Hem yapılışı kolay olması nedeniyle hem de lezzetli olması nedeniyle tercih olan pişi kimi durumlarda ya çok yağlı oluyor ya da çok kuru.

Pişinin ölçüsünü iyi ayarlamak gerekiyor. Yağsız bir pişi yapmak ise sanıldığı kadar zor değil.

Pişi yaparken yağ çekmemesi için hamuru hazırlarken içerisine sirke eklemek gerekiyor. Hamurun içerisine ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı kadar sirke, hamurunuzun daha puf puf kabarmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda da yağ çekmesini önleyecektir.

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Pişi için malzemeler

2 su bardağı kadar ılık su
1 paket instant maya veya yarım paket kadar yaş maya
2 çay kaşığı kadar tuz

1 tatlı kaşığı elma sirkesi
4 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

PİŞİNİN TARİFİ

Suyu yoğurma kabına alın ve içerisine mayayı atıp iyice eritin. Ardından tuzu ekleyip güzelce karıştırın .

Bir bardak un ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek güzelce karıştırın. Ardından Aynı işlemi unutun tamamı için yapın ve hamuru iyice yoğurun. . Bu aşamada sirkeyi ekleyin.

Hamura bir kaç damla kadar sıvı yağ ilave edip güzelce toparlanmasını sağlayın.

Hamurunuzu üzerini kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirmeye bırakın.

Hamur hazır olunca sıvı yağını tavada iyice kızdırın. Hamurdan koparacağınız parçaları elinizle açıp ardından düzleştirin ve yağa atın. Her iki tarafını yağda kızarttığınız pişileri sıcak olarak servis edebilirsiniz.

PİŞİNİN YANINA NE GİDER?

Pişilerinizi ister çayla isterseniz ayranla tüketebilirsiniz. Pişinin yanında zeytin ve kahvaltılık acı sos iyi gitmektedir. Dilerseniz arasına peynir de koyarak afiyetle yiyebilirsiniz.