En Lezzetli Pilav Pişirme Yöntemleri

En Lezzetli Pilav Pişirme Yöntemleri

Pilav Türk mutfağının en sevilen ve en basit yemeklerindendir. Ancak pilav pişirme şekliniz sizi hasta edebilir. Bu uyarılara kulak veriniz.

Pilav, sofralarımızın vazgeçilmezidir. Neredeyse her akşam yemeğinin yanında yerini alır. Bazen sadece pilav ile karnımızı doyururuz. Ama bugün sizlere pilav yaparken yapılan hataların ne denli zararlı olduğundan bahsedeceğim.

Bazı araştırmalar pilav pişirirken yapılan bir çok hatanın sizi hasta edebileceğini kanıtladı. Evet, doğru bildiğimiz hatalar varmış. İşte o hatalar..

Bir çok uzman pilavı pişirirken yeteri kadar su kullanmamanın kalp krizinden kansere kadar pek çok hastalığa neden olduğunu iddia etti. Ki haksız da sayılmazlar. Pilavı bol suda pişirmek pirinçte olabilecek her türlü kimyasalları yok ediyor. Yani tane tane pilav yemek çabalamayın. Lapa olması daya iyi :)

Öte yandan uzmanlar pirinci bir gece önceden ıslatmanızı öneriyor. Bu yöntem sayesinde pirinçte bulunan toksinler neredeyse tamamı yok oluyor.

Herkes bilir ki pirinç sığ suda yetişir. Bu sular da doğal yollardan gelir. İçerisine biz fark etmeden arsenik, endüstriyel atıklar ve böcek ilaçları bulaşır. Yukarıda verdiğim yöntemlerle bunlardan kurtulmak mümkün..

Konuyu araştıran profesör deneyinde 2'ye 1 oranına göre su miktarını 5'e çıkarttığında pirinçte yer alan arsenik seviyesinin anca yarıya düştüğünü kanıtladı. Öte yandan bir gece önceden pirinci ıslatmak ise toksin seviyesini neredeyse yok etti.

Pirinç pilavı yaparken doğru bildiklerinizi bir kez daha düşünün..