Pastanelerde Yapılan  Pastacı Kreması Tarifi

Pastanelerde Yapılan Pastacı Kreması Tarifi

Özel günlerde hazır ya da evde yapımından vazgeçilmeyen pasta yapımı için kullanılan tam kıvamında pastacı kreması tarifi sıkça kullanılan malzemelerden biridir.

Pasta çeşitleri pastanelerde tercih edemeyeceğiniz kadar fazla olsa da evde pasta yapmayı sevenler için oldukça kolay bir tarif olarak yapılabilir.

Kremanın kıvamlı ve pürüzsüz halde olması için yapımında iyi karıştırılmalı ve sürülebilir olması oldukça önemlidir. Topaklanma olan kremalar pastada rahat kullanılmaz ve zor durumda kalmanıza neden olabilir.

Mikser yardımı ile kremanın tam kıvamında olmasını sağlayabilirsiniz. Kabuklanma olmaması için kremayı pişerken devamlı karıştırmanız bu sorunu önleyecektir. İsteğe göre sade ya da kakaolu meyveli krema tarifleri ile pastalarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Evde bulunan malzemelerinizden elde edeceğiniz tam kıvamında pastacı kreması tarifi için şu malzemeleri kullanmanız gerekir.

Tam Kıvamında Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 su kadar bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya

Tam Kıvamında Pastacı Kreması Tarifi Yapılışı

Krema pişirilecek tencereye yumurtayı kırıp nişasta, un, şeker ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Orta ateşte kremanın kıvamını olana kadar karıştırmaya devam edin. Krema koyulaşmaya başladığında tereyağını da ilave ederek bir kenarda kremanın soğumasını bekleyin.

Kremanın kaynaklanmaması için karıştırmaya devam edebilirsiniz. Hazırladığınız kremayı istediğiniz tarif pastalar için arasına ya da üstüne kullanabilirsiniz. Lezzetli ve ev yapımı olan krema ile sevdiklerinizin özel günlerinde onlara kendi yaptığınız pasta tarifleri ile sürpriz yapabilirsiniz.

Lezzetli tam kıvamında pastacı kreması tarifini enfes pastalarınızın üstünü süslemek için ve lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz. Çocuklarınızın ve ailenizin beğeneceği tatlı sürprizlerle onları mutlu edebilirsiniz.