Pastacıların kullandığı leziz pastacı kreması evde nasıl yapılır? Pasta Kreması tarifi

Pastacıların kullandığı leziz pastacı kreması evde nasıl yapılır? Pasta Kreması tarifi

Pasta Türk mutfağının en sevilen tatlı çeşitlerindendir. Ancak kremasını yapmak uğraş ister. Peki pastacılarınki kadar harika pasta kreması nasıl yapılır?

Pasta Kremasını uzun bir süredir evde kendim yapıyorum. Daha lezzetli daha kıvamlı oluyor üstelik.

Vereceğim tarifle sizlerde evde kendi pastacı kremanızı yapabileceksiniz. işte nefis pastacı kreması yapımına ilişkin bilgiler.

PASTACILARIN KULLANDIĞI PASTACI KREMASI

 

Malzemeleri:

1 dolu yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı toz şeker

3 su bardağı un

2.5 yemek kaşığı un

2.5 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

1 paket sütlü çikolata

1 paket bitter çikolata

 

Hazırlanışı:

Sütü tencerenin içine alıyoruz, içine un, mısır nişastası ve 2 yumurta sarısını ekliyoruz, ocağın üzerine almadan karıştırıp homojen bir kıvam elde ediyoruz, daha sonra ocağın üzerine alıyoruz katı bir krema olana kadar mümkünse plastik bir kaşık ile devamlı, başından ayrılmayarak karıştırıp pişiriyoruz. Bu işlem 10-15 dakika sürecektir, piştikten sonra ocaktan alıyoruz, üzerine tereyağını ve vanilyasını ekleyerek kremanın sıcaklığı ile yağı eritiyoruz, çikolataları parçalara ayırıp ekliyoruz bu şekilde erimesi daha kolay olacaktır. Daha sonra 1 poşet krem şantiyi ekliyoruz ve karıştırıyoruz, krema gözünüze katı görünebilir bu karıştırılınca düzelecek akışkan bir hal alacaktır. En son hazır olan bu karışımı bir rondonun içine alıp tamamen pürüzsüz olana kadar rondodan geçiriyoruz bu işlem 6-7 dakika sürecektir, rondo dinlendirerek bu işlem yapılmalıdır. Hazır olan kremayı zamanımız varsa 30-60 dakika arası bekletebilirsiniz, zamanınız yoksa hemen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler