Semizotu Turşusu Tarifi

Semizotu Turşusu Tarifi

Bugüne kadar ot diye koparılıp atılan bitkinin tam bir şifa deposu olduğu hatta ondan turşu bile yapıldığı duyuruldu..

Semizotu, faydaları saymakla bitmeyecek bir gıda. İster salatası, ister yemeğini yapın her türlü lezzetli olan semizotunun bir tek turşusu kurulmuyor sanıyorduk yanılmışız. Şifa kaynağı semizotunun turşu tarifi..

Semizotu çoğu bölgede bilinen ve genelde salatası yapılarak ya da sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak tüketilen bir gıda.

OMEGA-3 KAYANAĞI

Faydaları ise saymakla bitmiyor. Beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağladığı, kabızlığı önlediği, bağışıklık sistemini ve kalbi koruduğu, diyet dostu olduğu bilinen yararları arasında.Büyüme ve gelişme çağındaki çoçuklarda hafıza ve konsantrasyon sağlama açısından oldukça önemli rol oynuyor.

İçerisinde bulunan Omega-3 sayesinde beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasında etkin bir rolü var. Bu sebeple özellikle mevsiminde haftada 2-3 gün mutlaka tüketilmesi gereken bir besin.

Lifli bir gıda olması sebebiyle bağırsakları çalıştırarak sindirim sisteminize katkıda bulunur ve kabızlığı önler.

İçerisinde bulunan B,C,E ve K vitaminleri, demir, çinko, magnezyum, potasyum ve folat mineralleri sayesinde semizotu bağışıklık sisteminin korunmasını sağlar. Antioksidan kapasitesi yüksek olan semizotu ayrıca kanserden koruyucu olma özelliği ile de öne çıkar.

KİLO KONTROLÜ SAĞLIYOR

Yüksek su içeriğine sahip olan ve 100 gramı sadece 32 kalori olan semizotu kilo vermek isteyenlere önerilen besinler arasında bulunuyor. Kısaca her derde deva bu yiyeceğin bir tek turşusu kurulmuyor sanıyorduk yanılmışız.

İşte şifa deposu semizotunun turşu tarifi:
Yapımı için malzemeler:

  • 1 kilogram semizotu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç süs biberi
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar su
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Nasıl Yapılır?
Semizotunu ayıklayıp temizleyin. Aralarına sarımsak dişlerini ve acı biberleri rastgele dağıtarak semizotlarını kavanoza doldurun. Su, tuz, şeker ve sirkeyi bir kasede karıştırıp kavanozdaki sebzelerin üzerine ekleyin. Turşunuz 3 gün içinde yemeye hazır hale gelecektir. Afiyet olsun…