Ölü Cilt Hücrelerini Temizlemenin Doğal Yolları

Ölü Cilt Hücrelerini Temizlemenin Doğal Yolları

Makyaj Yapsak bile Cildimizde daima ölü hücreler yer almaktadır. İşlevini yitiren deri hücreleri ölür ve yeni hücreler oluşturmaya başlar.

Yeni cilt hücrelerinin oluşumu ve eski hücrelerin ölümü doğal süreçlerdir. Ölü cilt hücreleri alınmazsa cildimizde kalmaya devam edecektir. Bu durumda cildimiz donuk ve cansız hale gelmiş olur. Bu nedenle cildimiz parlaklığını ve doğal rengini kaybeder. Bundan dolayı taze ve ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsak ölü deriyi çıkarmamız gerekmektedir.

Bir fırça ile peeling yapmak ölü cilt hücrelerini temizlemeye yönelik yardımcı rol üstlenir. Ayrıca ölü deri hücrelerinden kurtulmak, daha sağlıklı ve güzel bir görünüm elde etmek için evde çeşitli doğal yöntemler de kullanabilirsiniz.

Ölü cilt hücrelerini temizlemek için doğal ürünler ve tedaviler kullanmak en doğru seçim olacaktır. Çünkü doğal yöntemler cildiniz için her zaman kimyasal kremler ve ürünlerden daha iyidir. Bundan dolayı bazı doğal ilaçların alınmasını uzmanlarda tavsiye etmektedir.

Uygulanması doğal ve sağlıklı malzemeler kullanılan bir kaç tarifi sizler ile paylaşıyoruz. Ölü cilt hücrelerini temizlemek ve temiz ve parlak bir cilde sahip olmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak önemli bir yol kat edebilirsiniz.

Badem Yağı Ve Limon Yağı İle Deniz Tuzu Tarifi

Uygulanacak olan doğal yöntemimizde az miktarda limon yağı, bir miktar ise badem yağı kullanılacaktır.

Uygulanışı:

Oldukça az miktarda olan limon yağı ile badem yağını karışım yapıyoruz. Bu karışımına deniz tuzunu da ekledikten sonra cildimizi su ile ıslatıyoruz. Karışımın bir sefer kullanılmasından sonra cilt üzerinde hafif masaj yapar gibi sürüyoruz. 10 ile 15 dakika arasında bekleme süresinin ardından cildimizi duruluyoruz.

Yulaf Ezmesi Tarifi

Ölü hücrelerin temizlenmesi için yardımcı rol üstlenen ve kolaylıkla bulunan yulaf ezmesi, aynı zamanda ucuz bir maddedir.

Uygulanışı:

Kap içerisine aldığımız az miktarda yulaf ezmesini alarak hamur kıvamına getirene dek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonrasında bir miktar badem ilave ediyoruz. Tüm malzemelerimizi iyice karışım haline getirmenin ardından yüz bölgemize hafif masaj eşliğinde sürüyoruz. Yaklaşık 10 dakika beklemenin ardından yüzümüzü yıkayarak temizliyoruz.