Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Fasulye Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Şimdi sizlere asla erimeyen bir zeytinyağlı fasulye tarifi vereceğim. Tadına doyum olmayacak tarifin püf noktalarını sizler için anlattım

Zeytinyağlı Fasulye açıkçası en faydalı gördüğüm yemeklerden biridir. Bu yüzden mümkün mertebe zeytinyağlı fasulye yapmaya dikkat ederim.

Ancak yaparken erimemesi için uyguladığım bir tarif var. Şimdi sizlere o tarifi vereceğim. Sizlerde zeytinyağlı fasulye yaparken bu tarifi uygulayabilirsiniz. Afiyetler olsun şimdiden

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1/2 kg taze fasulye
  • 4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 2 tane büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı ile domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifinin Püf Noktası nedir?

Eğer küp şekeri soğana eklerseniz, soğana hafif karamelize tat katar ve mümkün olduğu kadar az su kullanarak domates suyunda ağır ağır pişsin. Hem daha lezzetli olur hem de yemek güzel bir kıvam alır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeleri sevdiğimiz boyutlarda keselim. Ben enine ve boyuna ikiye böldüm yani 4 parçaya ayırdım. Zeytinyağını tencereye alalım ve ince ince yemeklik doğradığımız soğanları tencereye alalım. Renk alana dek kavrulan soğanlarımıza 1 küp şeker ekleyelim. Salçamızı da üzerine ekleyerek kokusu çıkana dek kavuralım. Küp şekilde doğradığımız domatesleri de tencereye ilave edelim. Domateslerimiz suyunu salınca fasulyeyi ve yemeğin tuzunu ekleyelim. Fasulyelerin üstünü geçmeyecek bir şekilde su ekleyelim ve fasulyelerimiz yumuşayana dek pişirelim. Yaklaşık olarak 25-30 dakika sürecektir. Ardından servis kabımıza alarak ılımaya bırakalım. Oda ısısına gelmesi servis etmek için idealdir. Sevdiklerimize ikram edebiliriz. Herkese afiyetler olsun!

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Üzerine taze nane yaprağı koyarak servis edebilirsiniz.