Lokum Gibi Yumuşacık Patates Nasıl Haşlanır? Bu tarifle yapılınca üstelik fıstık soyar gibi soyuluyor

Lokum Gibi Yumuşacık Patates Nasıl Haşlanır? Bu tarifle yapılınca üstelik fıstık soyar gibi soyuluyor

Patates haşlaması genelde Türk mutfağının tercih edilen lezzetlerinden. Mis gibi Kırmızı et yanına en iyi o ikram edilir pilavla birlikte. Peki Lokum gibi patates haşlama nasıl yapılır?

Patates Haşlaması yaparken bilmeniz gereken önemli detaylar var. Eğer bu bilgiler doğrultusunda patates haşlarsanız patatesleriniz çok daha lezzetli olacaktır.

Bir çok kimse patates haşlaması yaparken bu kurallara dikkat etmiyor. Kural demeyelim de aslında püf noktası diyelim

işte doğru patates haşlaması yapmak için bilmeniz gerekenler

Pek çok tarife yakışan can kurtarıcı patates, en fonksiyonel sebzelerden biri. Patatesi pek çok tarifte kullanmadan önce haşlamak gerekiyor. Misafiriniz beklenenden erken gelecekse ya da vaktiniz çok yoksa patatesi en hızlı ve en doğru şekilde haşlamak için bu noktalara dikkat etmelisiniz.

Aşçılar bile bu hatayı yapıyor…

Patatesleri haşlamak için suyun kaynamasını beklemenize gerek yok. Patatesi tencereye su koyduktan sonra tencereye ekleyin ve ocağın altını yakın. Eğer sıcak suya patates atarsanız birden haşlanan patates hızlıca dağılır. Ayrıca eşit şekilde de pişmez.

Proteini öldürmeyin

Patatesi hızlı kaynatacağım diye yapılan yanlışlardan biri de patateslerin kabuğunu soymak. Ancak bu şekilde patatesin besin değerini düşürürsünüz. Çünkü patateste bulunan protein oranı ile vitaminlerinin üçte biri kadar büyük bir oran, patatesin kabuğuna bulunuyor. Patatesleri soymanız ise bu değerlerin çöpe gitmesine sebep olur.

Elde yıkamaktan daha kısa sürüyor

Patatesleri suya koymadan önce ılık suda yıkayarak kirlerinden arındırmak biraz uzun sürebilir. Hatta çok etkili olmayabilir de. Bu nedenle herhangi bir temiz kullanılmamış fırça yardımı ile suyun altına tuttuğunuz patatesi ovalayın. Patatesin daha hızlı ve daha güzel temizlendiğini fark edeceksiniz.

Kabuk soymak yerine kesin

Kabukları soymaktan daha etkili olan bir yöntem patatesleri doğramaktır. Kabuk soymak yerine patatesleri istediğiniz kadar keserek küçültün. Bu sayede hem zamandan hem proteinden tasarruf edeceksiniz.

İdeal lezzet için altın oran

Patatesin lezzetini etkileyen en önemli faktör haşlanma süresidir. Patateslerinizi yirmi beş dakika pişirmeniz lezzeti için en iyi süre olacaktır. Yirmi beş dakikanın ardından kevgir ile süzerek tarifinizde kullanabilirsiniz.