Lokum Gibi Pişen Etiyle Enfes Kavurma Saklama Tarifi

Lokum Gibi Pişen Etiyle Enfes Kavurma Saklama Tarifi

Özellikle kurban bayramı yaklaşırken etleri ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. O kadar eti dolaba sığdırmak büyük problem. Yer yoksa mecburen çabucak tüketilmesi lazım. Yoksa bozulur ve telef olur. Eti iyi bir şeklide saklamanın birçok yolu vardır.

Bunlardan biri ise kavurma yapmaktır. Kavurma yaptığınız etleri istediğiniz zaman çıkartıp tüketmek mümkündür. Hem tadından bir şey kaybetmezsiniz hem de etinizi saklamış olursunuz. O halde bugün bu yazımızda kavurma saklama tarifi verelim.

Bakalım lokum gibi pişen etimizi enfes bir kavurma şeklinde nasıl saklıyoruz. Bu sorunun cevabı aşağıda yazımızda gizli. Gelin hep birlikte yazımızı okuyup öğrenelim.

Malzemeler

Bir buçuk iki kilogram dana eti

Bir kase iç yağı

Kaya tuzu

Yapılışı

Öncelikle tabanı kalın ve sağlam olan bir tencere alalım. Tenceremizi ocağa ekleyelim. İç yağımızı tenceremize atıp karıştıralım. Sıvı yağa dönüşene kadar iç yağımızı karıştıralım. Ardından iç yağın üzerinde kalan artık parçaları bir kevgir yardımı ile temizleyelim.

Sonra dana etimizi küp küp ve her bir parça eşit boyutlu olacak şekilde doğrayalım. Doğramış olduğumuz etlerimizi tenceremize ekleyelim. Etimizi yumuşayana kadar kavurmaya başlayalım. Burada önemli bir husus var.

Eti pişirirken kesinlikle su eklemesinde bulunmuyoruz. Etimiz kendi suyu ve iç yağının yardımı ile pişmeye devam ediyor. Etimiz iyice kıvama geldiğinde üzerine kaya tuzunu bir iki avuç şeklinde ekliyoruz. Pişen ve hazır olan etimiz kavanoza dikkatlice koyuyoruz ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Streç film ile saklamak istiyorsanız etimiz biraz soğuduktan sonra streç filme sarıp buzluğa atabilirsiniz. Ve istediğiniz zaman çıkartıp etinizi tüketebilirsiniz. İlk yaptığınız gibi lezzetli ve güzel olacaktır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.