Lokum Gibi Lezzetli Kavak Cips Nasıl Yapılır? Kabak Cips Tarifi

Lokum Gibi Lezzetli Kavak Cips Nasıl Yapılır? Kabak Cips Tarifi

Kabak en az patlıcan kadar Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peki kabakla cips yapılır desek ne dersiniz? İşte Kabak Cips tarifi..

Kabak cipsi en sevdiğim atıştırmalıklardan bir tanesi. Bazen fırında baharatla harmanlayarak az yağda kızartırım. Ama genellikle verdiğim tarifteki gibi yapıyorum. Çünkü akşam yemeklerinin yanına adeta ekmek gibi yiyoruz.

İlk kez bu yöntemle kızartırmış kabak cipsini Kuzey Makedonya'da gittiğim bir restoranda görmüştüm ve tadına hayran kalmıştım. Son fark ettim ki her restoranda aperatif menüsünde var. Yapılışını tahmin etmek zor olmadı. Döner dönmez ben de denedim. Tabi onlar sade olarak servis etse de ben evde bir yanına roka bir yanına kırmızı soğan üzerine de süzme yoğurt döktüm. 

Umarım deneyince sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak yıkayıp alacalı soyduğunuz kabakları halka halka doğrayın. Ardından bir kap içerisinde un, galeta unu ve tuzu güzelce harmanlayın. Küçük bir kase içerisine de yumurtayı kırın ve iyice çırpın.

Hazır olan kabakları önce yumurtaya ardından una ve arzu ederseniz tekrardan yumurta ve susama batırın. 

Kızdırdığınız sıvı yağda veya fritözde nar gibi kızarana dek kızartın. Servis ederken yanına yoğurt, kırmızı soğan ve roka koyabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..