Kuru fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlıyor! Usta aşçıların uyguladığı teknik

Kuru fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlıyor! Usta aşçıların uyguladığı teknik

Kuru fasulye pişirirken dağılmaması ve gaz yapmaması için 1 çay kaşığı karbonat eklemek yeterli oluyor! Ayrıca lezzetini artıran bir formül daha var

Kuru fasulye deyip geçmemek gerek. Kuru fasulye en faydalı gıdalardan biridir. Uzmanlara göre kuru fasulye şeker hastaları için en faydalı besinlerden biridir. Ayrıca kansere karşı da koruma sağlamaktadır. Yine uzmanlara göre kuru fasulye beyin sağlığına da çok faydalıdır. Kan şekerini dengeleyen kuru fasulye migrene de iyi gelmektedir. Kuru fasulye araştırmacılara göre zayıflamaya da son derece yardımcıdır. Kuru fasulyenin hamilerin için rahatlıkla tüketilebilen bir besin olduğunu hatırlatmaya da gerek yoktur.

GAZ YAPMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Kuru fasulyenin gaz yapmaması için mutlaka yemek pişerken 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek gerekmektedir. Bu yöntem kuru fasulyenizin çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

Yaptığınız kuru fasulye yemeği eğer doğru olmuyor ve lezzeti hemen kaçıyorsa bir şeylerde yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu yüzden sizlerle Hürriyet gazetesinin paylaşmış olduğu harika bir tarifi paylaşacağız. Sizlerde kuru fasulye yemeğinizi mutlaka bu tarife göre yapınız. Böylelikle yapacağınız kuru fasulye çok ama çok daha lezzetli olacaktır! İşte kuru fasulye yemeği yaparken işinize yarayacak tarif.

İşte Kuru Fasulye Tarifi için Malzemeler ve Ayrıntılı Yapılışı

MALZEMELER

2 su bardağı şeker fasulyesi

2 adet iri kuru soğan

2 Yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

500 gr. kemikli ya da kemiksiz kuzu eti

1 tatlı kaşığı tuz

6-7 su bardağı su

YAPILIŞI

İlk olarak kuru fasulyeyi akşamdan suya koyun. Ertesi gün yıkayıp ve süzüp bir kenarda bekletin. Bol suyla haşlamaya başlayın. Kaynama sırasında fasulyenin gazı, köpük köpük olduğunda, o köpükleri mutlaka bir kevgir yardımıyla alın ve suyunu tekrardan süzün.

Bu sırada başka bir tencerede yağı eritmeye başlayın. Tencerenin içine kuru soğanı doğrayın, etleri ilave edin ve suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberi ekleyin. Sık sık karıştırarak etlerin suyunu çekmesini bekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri içine ekleyip, tuzu da ekleyip pişmeye bırakın. Fasulyeler iyice yumuşayıp kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Afiyet Olsun...

KURU FASULYE NASIL SERVİS EDİLMELİDİR?

Kuru fasulye yemeğinizi pilavla servis edebilirsiniz. Ek olarak mevsime uygun bir salata ile yoğurtla kuru fasulye çok iyi gitmektedir. Tüm bunlar için vaktiniz yoksa kuru fasulyeyi bir baş soğan yada yeşil soğanla afiyetle yiyebilirsiniz.

Kuru fasulyeyi pişirirken bilmeniz gereken püf noktalar!! Bakın Nasıl Yapılmalı

* Kuru fasulyeyi pişirirken güveç veya bakır tencere kullanmanız fasulyenin lezzetini artıracaktır.

* Ayrıca kuru fasulyenizi bir gece önceden mutlaka suda bekletmeli ve daha sonra süzdükten sonra kullanmalısınız. Böylelikle kuru fasulyenizi tüm bakterilerden de temizlemiş olursunuz. Bu yöntemi unutmadan mutlaka uygulamalısınız.

İlgili Haberler