Komşuları Kokusuyla Kapıya Dizecek Çıtır Çıtır Pekmezli Börek Tarifi

Komşuları Kokusuyla Kapıya Dizecek Çıtır Çıtır Pekmezli Börek Tarifi

Pekmezli börek, Türk mutfağının en farklı börek çeşitlerindendir. Hazır yufka ile yapılan pekmezli börek oldukça lezzetlidir. Peki nasıl yapılır? İşte tarifi..

Bugün sizler için basit olduğu kadar lezzetli mi lezzetli bir börek tarifi hazırladım. İşte tahinli pekmezli börek tarifi..

Geçtiğimiz günlerde Sırbistan'a gitmiş. Birkaç bir şey almak için girdiğim alışveriş merkezinin ortasında bir tezgah vardı. Hem organik peynir hem de tahinli, haşhaşlı ve badem ezmeli börekler satıyorlardı. O an aklıma uzun süredir benimde yapmadığım geldi. Tabi oradan da alıp tatlarına baktım. Hiçte fena değildi..

Bende bugün sizler için beni çocukluğuma götüren tarifi hazırladım. Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 2 tane hazır yufka
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

İlk olarak tahin, pekmez, ceviz içi ve tarçını bir kaç içerisinde güzelce karıştırın. Ardından yufkalardan ilkini tezgaha serin ve harcın yarısını üzerine serpiştirin. Diğer yufkayı da üzerine serdikten sonra kalan harcı boşaltın. Daha sonra yufkayı yarısına kadar sararak katlayın. Diğer tarafından da sararak ortasına katlayın. Ortada oluşan boşluktan yufkaları keserek ayırın. Elde ettiğiniz iki uzun sarılmış parçayı arzu ettiğiniz kalınlıkta kesin.

Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize her birini dizin. Üzerlerine ise hafif tahin gezdirin. Önceden ısıtılmış altlı üstlü 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..