3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Kurabiye Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genelde lokum gibi kurabiyeler tercih edilir. Peki nasıl yapılır? İşte 3 malzeme ile hazırlanan o kolay tarif

Çoğu kişi yemek ya da tatlı yapmayı, malzemelerle uğraşmak istemediği için tercih etmez. Fakat bazı tarifler vardır ki, bu tarifler sadece bir ya da birkaç malzeme ile kolayca yapılabilir. Bunlardan bir tanesi de 3 malzeme ile hazırlanan kurabiye tarifidir.

Çok lezzetli kurabiyeleri, çok az malzemeyle yapmak istiyorsanız, sizde bu tarifi değerlendirebilirsiniz. İsteğinize göre kurabiyenizi kakaolu yapmak istiyorsanız, un ve yağın yanına kakaolu puding ekleyebilirsiniz.

Böylece sade kurabiye yapmak yerine kakaolu kurabiye de yapabilirsiniz. Son olarak kurabiyeler hazırlandıktan sonra estetik görünüm katmak açısından üzerine pudra şekeri de kullanılabilir. Bu şekilde çok başarılı sunumlarda oluşturabilirsiniz. Kurabiyeleri misafir ağırlarken ya da ev halkının tüketimi için hızlı ve en kolay şekilde yapabilirsiniz. Yanına farklı kek çeşitleri yarak sunumlarınızı daha da zengin bir hale getirebilirsiniz.

3 Malzeme İle Kurabiye Malzemeler

3 malzemeli kurabiyenin yapılabilmesi, adından da anlaşılabileceği gibi 3 malzeme kullanmak gerekir. Kurabiye yapımı için gereksinim duyacağınız bu 3 malzeme ise şunlardır;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri şeklindedir.

Kurabiyelerinizi kendi damak zevkinize göre kakaolu olarak da yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kurabiyenizin değişik bir tatta olmasını istiyorsanız ekstra olarak 100 gr bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Kurabiyenin malzemelerinin çok pratik olması nedeniyle herkes bu kurabiyeyi yapabilir. Böylece çaylarınızı içerken yanında bu kurabiyeleri de yiyebilirsiniz. Kurabiyeler püf noktalara dikkat edilerek yapılırsa daha lezzetli olabilir. En önemlisi unu elekten geçirmektir. Elekten geçirilen un sayesinde kurabiyeniz daha puf olacaktır.

3 Malzeme İle Kurabiye Yapılışı

3 malzemeli kurabiye hazırlanabilmesi için, ilk olarak sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba alınmalıdır. Homojen kıvam alana kadar karıştırılır. Daha sonra un azar azar eklenir. Un eklendikten sonra elle yoğrulmaya başlanır.

Un bitene kadar da yoğrulur. Yoğurma tamamlandıktan sonra ortaya kumlu bir görüntü çıkacaktır. İlk olarak fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serilmelidir. Hamurlar şekillendirilir. Şekillendirmenin kolay yapılabilmesi için bir kaba sıvı yağ eklenir. Bu işlemi yaparken fırınınızı 180 derecede açın ve bir taraftan ısınmasını bekleyin.

Ceviz şeklinde olan hamurlarınıza oval bir şekil verin. Çatalla hamurunuzun üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın. Fırına koyun ve pişmesini sağlayın. Bir taraftan bir kapta benmari usulü bitter çikolatanızı eritin. Piştikten sonra kenarlarını çikolataya batırın. Oda sıcaklığında bir süre bekledikten sonra çikolatalar donar ve bu şekilde servis edebilirsiniz.