Kaktüsün daha hızlı çiçek açmasını sağlıyor - Saksıda kaktüs bakarken aklınızda bulunsun...

Kaktüsün daha hızlı çiçek açmasını sağlıyor - Saksıda kaktüs bakarken aklınızda bulunsun...

Saksıda kaktüs bakarken çiçek açmasını sağlamanız aslında çok kolay

Kaktüsler, çoğunlukla kurak bölgelerde yetişen, dayanıklı ve kolay bakımı olan bitkilerdir. Eğer saksıda kaktüs yetiştirmek istiyorsanız, derlediğimiz bu içeriklerin size faydası olacak

**Saksı seçimi:**


Kaktüsler, toprağı hızlı bir şekilde kuruduğu için geniş ve derin saksılarda yetiştirilmektedir. Ayrıca, saksının altında drenaj delikleri olması da çok önemlidir. Bu sayede fazla suyun dışarı akmasını sağlamış olacaksınız.

**Toprak seçimi:**

maxresdefault.jpg
Kaktüsler, özel olarak hazırlanmış kaktüs topraklarında yetiştirilir. Kaktüs toprağı, normal topraktan daha az organik madde içerir ve daha iyi drenaj sağlar.

**Sulama:**


Kaktüsler, suyu depolayabilen yapılara sahip olduğu için sık sulanmaya ihtiyaç duymazlar. Saksıdaki toprak tamamen kuruduğunda sulama yapılmalıdır. Sulama işlemi sırasında, saksının altındaki suyun dışarı akması sağlanmalıdır. Saksıda baktığınız kaktüsleri içme suyuyla sulamaya dikkat etmelisiniz.

**Işık:**


Kaktüsler, bol güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Saksıyı güneş ışınlarına maruz bırakmak, kaktüsün sağlıklı büyümesi için önemlidir. Ancak, aşırı güneş ışığına maruz kalması yaprakların yanmasına neden olabilir. Kaktüsleri gölgede beslemeye çalışmayın.

**Gübreleme:**

maxresdefault-001.jpg
Kaktüslerin fazla gübrelenmesi zararlıdır. Genel olarak, kaktüslerin sadece ilkbahar ve yaz aylarında gübrelenmesi yeterlidir. Kaktüs gübresi kullanarak, bitkinin sağlıklı büyümesine katkıda bulunabilirsiniz. Çiçeklerden de gübre elde edebilirsiniz. Veya sebzelerden çiçeklerinizi çoşturacak karışımlar elde edebilirsiniz.

**Temizlik:**


Kaktüslerin yaprakları zaman zaman tozlanabilir. Bu nedenle, yaprakların temizlenmesi için yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz. Ayrıca, saksının altındaki su birikintilerinin temizlenmesi de önemlidir.

maxresdefault-002.jpg

KAKTÜSLERİN ÇİÇEK AÇMASI NASIL SAĞLANIR?

Öte yandan kaktüslerin çiçek açmasını sağlamak da mümkün. Sabah.com.tr'de yer alan bilgiye göre;

Kaktüsler senede bir kez çiçek açar. Açan çiçeğin ömrü ise 3- 4 hafta arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda çiçekler dökülür ve bir sonraki seneye hazırlık yapar. Kaktüsler çiçek açmadan önce tomurcuklanarak bunu belli eder. Açan bu çiçekleri gördüğünüzde dökülmemeleri için dokunmamaya dikkat etmelisiniz.

ÇİÇEK AÇAN KAKTÜSLER

  • Stapelia gigantea
  • Huernia transmutata
  • Peyote kaktüsü
  • Echinopsis
  • Crassula Buddha's Temple
  • Mammillaria spinosissima

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler