Kahve hazırlarken en sağlıklı pişirme yöntemi.. Bilim insanları doğru kahve pişirmeyi anlattı

Kahve hazırlarken en sağlıklı pişirme yöntemi.. Bilim insanları doğru kahve pişirmeyi anlattı

Bu bilgileri öğrendikten sonra kahve pişirme şeklinizi yeniden gözden geçireceksiniz. Sağlıklı kahve pişirme nasıl olur? İşte bilmeniz gereken her şey...

Gün içerisinde keyif amacıyla kahve içenlerimizin sayısı epey çoktur. Peki Sağlıklı kahve nasıl hazırlanır? Kahve içmek için dikkat etmemiz gerekenler nelerdir. Bilim İnsanları bu konuyla ilgili herkesi ilgilendiren şaşırtıcı bir araştırma yayınladı.

İşte Kahve içme konusunda herkesi ilgilendiren çok önemli detaylarla ilgili bilgiler.. Unutmayın Kahve sağlıktır. Ancak doğru pişirilebilirse..

Peki Sağlıklı Kahveyi nasıl pişireceğiz? Sözü daha fazla uzatmadan gelin o halde konuya geçelim.. Tarifimize geçelim:

Kahveyle ilgili araştırmalar yapan Bilim insanları, kahve hazırlarken kullanılabilecek en sağlıklı yöntemin demleme olduğuna kanaat getirdi.

.
Bilim insanları Kahve demleme yöntemleri ile kalp krizleri ve ölüm arasındaki bağlantıları inceledi yapılan bu ilk çalışmada, süzerek (filtre) demleme yönteminin en güvenli olduğuna kanaat getirildi.

Bilim insanları tarafından yapılan bu araştırma Popular Science Türkiye tarafından duyuruldu, Araştırma ise nisan ayında Avrupa Kardiyoloji Derneği’ne (ESC) bağlı European Journal of Preventive Cardiology bülteninde yaımlanmış.. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışmanın yazarlarından olan ve İsveç’teki Göteborg Üniversitesi’nde çalışan Profesör Dag S. Thelle şu açıklamaları yaptı... 

"Çalışmamız; kahve demleme yöntemleri, kalp krizleri ve ömür uzunluğu arasında bir bağlantı olduğuna yönelik güçlü ve ikna edici kanıtlar sağlıyor. Süzülmemiş kahve, kandaki kolesterolü artıran bileşenler barındırıyor.

Bu bileşenler bir süzgeç yardımıyla ortadan kaldırılıyor ve kalp krizi ile erken ölüm tehlikesi olasılığı azalıyor."

Thelle, yaklaşık 30 yıl önce kahve içmenin toplam kolesterolün ve "kötü" LDL kolesterolünün artışıyla bağlantılı olduğunu keşfetti; hatta, muhtemelen kalp sağlığına yönelik zararlı sonuçları varmış.

Yapılan deneylerde, kahvede bu durumdan sorumlu bileşenler belirlendi ve bunların bir süzgeç yardımıyla ortadan kaldırılabileceği bulundu.

Bir fincan süzülmemiş kahve, süzülmüş kahveye kıyasla lipid artırıcı bileşenlerden 30 kat daha fazlasını barındırıyor.