Lavaş Tost Tarifi

Lavaş Tost Tarifi

Canı tost çekenlere lavaştan yapılan farklı bir tost tarifi vereceğiz. Denediğinizde sizlerde hayran kalacaksınız. İşte eşsiz tost tarifi..

Ekmekten yapılan tostların yerini başka tostlar tutmaz diyorsanız yanılıyorsunuz. Şahsen ben uzun zamandır ekmeksiz tost yapmayı alışkanlık haline getirdim.

Hem daha doyurucu oluyor hem daha uzun süre tok tutuyor.

Çok ekmek yiyenlerin neden kilo aldığını araştırmışlar. Buna göre çok fazla ekmek yiyenin daha sonra çok daha fazla acıktığı tespit edilmiş.

Yani yapılması gereken çok basit ekmeği az yemeği kararında tüketmek. Ekmeksiz doymuyorum diyenler varsa üzgünüz ama onlar kendilerine zarar veriyorlar.

Eğer fazla kilolarınızdan rahatsızsanız ekmek tüketimini en aza indirmek yararınıza olacaktır. Ayrıca hamur işi yedikten sonra dikkat edin çok geçmeden acıkacaksınız.

Bu yüzden Sizlere eşsiz bir tost tarifi vereceğim. Uzun zamandır yapmış olduğum bu tostu ben bayıla bayıla yiyorum :)) Üstelik o kadar hafif oluyor ki hem doyuruyor hem de tıkamıyor :))) Sözü daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim

Malzemeler

  • Lavaş yada Tortilla ekmeği
  • 1 adet kırmızı çarliston biberi
  • 1 adet yeşil çarliston biberi
  • Kaşar peyniri
  • Kornişon turşu
  • Kurutulmuş domates
  • Tereyağı

Hazırlanışı

İlk olarak lavaş yada tortilla ekmeğinizin için tereyağı ile yağlayın. Ardından lavaşınızın tam ortasına, uçları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dilim kaşar peynirinizi altlı üstlü yerleştirin. İnce ince dilimlediğiniz kırmızı çarliston biberinizden bir kısmını yan yana olacak şekilde üstte kalan kaşar peynirinin üzerine koyun. Alt kısımdaki kaşar peynirin üzerine ise aynı şekilde dilimlediğiniz kurutulmuş domatesinizi yan yana yerleştirin.

Aynı işlemi yeşil biber ve turşu olacak şekilde bir diğer lavaşınıza uygulayın.

Son olarak dürüm şeklinde lavaşınızı sarın. Tost makinesinde ortalama 5 dakika kadar ısıtın. Her bir ısırıkta hem renk uyumu hem de lezzet uyumunun tadına varacaksınız.

Şimdiden afiyet olsun...