Sodalı Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Sodalı Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Börek kültürümüzün vazgeçilmezi olan bir yiyecektir. Peki Sodalı börek daha önce hiç denediniz mi? Şimdi size tarifimizde bundan bahsedeceğiz..

Börek Kültürümüzde büyük bir yer tutar. Türklerin kendine özgü yiyecekleri arasında yer alan börek sadece Türkiye'de değil Balkanlar da da büyük bir yer tutmaktadır.

Böreği ben farklı yapmayı tercih edenlerdenim. Genelde misafirlerim yaptığım böreğin tarifi için o kadar uğraşırlar ki tek tek anlatmak beni gerçekten yoruyor.

Bu yüzden hem onların hem de sizin faydalanmanız için burada tarifimizi vereceğim. İşte İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan Sodalı börek tarifimiz:

SODALI YUFKA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

8 tane hazır yufka
1 tane soda - sade olacak aman dikkat
1 orta boy yumurta
3 kaşık sıvı yağ
½ bardak kadar süt
1 kase kadar beyaz peynir
İsteğe göre Maydanoz

SODALI YUFKA BÖREĞİNİN YAPILIŞI

İlk olarak temiz bir kase içerisine yumurta süt ve yağı ve sodayı karıştırıp çırpacağız. Ardından başka temiz bir kase içinde parçalamış olduğumuz peynir ve ince ince doğradığımız maydanozu karıştıracağız. Fırın tepsisini bir güzel yağlayıp üzerine yufkayı sürelim. Hazırlamış olduğumuz sütlü karışımdan üzerine biraz döküverelim. Fırça ile daha sonra iyice yayalım.

Üzerine peynirli karışımları ilave edip ve üzerine 3 kat sadece sütlü karışımı ıslatarak koyalım. Ardından koyulan yufkaya tekrar peynirli karışımı koyup bu işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrar edelim. Ardından bıçak ile dilimleyelim ve üzerine sosu ilave edelim. Çörek otu bir serpiştirip önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.

İşlem bittikten sonra ister ayran ile ister çay ile servis edebilirsiniz..