Herkesin Denemesi Gereken Bir Lezzet. Ton balıklı makarna tarifi

Herkesin Denemesi Gereken Bir Lezzet. Ton balıklı makarna tarifi

Ton balıklı makarna, oldukça besleyicidir ve çocuklarımızın çok seveceği mükemmel bir lezzettir. Kendimizi mutlu etmek için, ton balıklı makarna yapabilir ve kendimizi iyi hissedebiliriz.

Balığın vermiş olduğu muhteşem lezzet ile makarnanın harikulade karışımı, damaklarda müthiş leziz bir tat bırakacaktır.

İlk olarak derin bir tencereye su koyalım ve içine tuz ekleyelim. Daha sonra tencereyi ateşe alalım ve suyun kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynadıktan sonra, makarnalarımızı ilave edelim. Makarnalarımız haşlanırken, diğer taraftan sosunu hazırlayalım.

İlk olarak ton balıklarını kutusundan çıkaralım ve çatal yardımıyla iyice ezelim. Daha sonra domatesin kabuklarını soyalım ve küçük küp şeklinde doğrayalım. Domatesleri ve ton balıklarını ayrı tabaklara koyalım. Mısırları da konserve kutusundan çıkaralım ve ton balıkların üzerine ilave edelim.

Diğer taraftan haşlanmış olan makarnaların suyunu süzelim ve soğuk suda yıkadıktan sonra, suyunu süzdürelim. Tencereye yağ ve tuz koyup karıştıralım. Süzülmüş olan makarnaları, tencereye ekleyelim ve karıştıralım. İyice tuz ve yağ ile harmanladıktan sonra servis tabaklarına koyalım. Üzerine hazırlamış olduğumuz ton balıklarını yerleştirelim. Domatesleri de serpiştirdikten sonra, mısırları ekleyelim. Daha sonra servise sunalım. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 paket makarna
1 kutu ton balığı
1 adet konserve mısır
2 adet domates
sıvı yağ
tuz