Ekmeksiz Anne Köftesi Tarifi

Ekmeksiz Anne Köftesi Tarifi

Türk mutfağı eşsiz köfte çeşitleriyle ünlüdür. Her Tarif ayrı bir sır barındırır. Şimdi Sizlere Misler gibi Anne köftesi pişirmenin püf noktasını vereceğiz. Yemek Yapma konusunda ustaysanız işte tarifimiz..

Köfte Yaparken Bilmeniz gerekenleri sizler için Sıraladık! Üstelik Bu tarifimizde Üsküp Haber olarak Sizlere Köftenin püf noktalarını da verdik. Sizler için farklı bir tarif bilgisi sunacağız. Ama hangisini uygularsanız uygulayın aynı lezzete kavuşacaksınız..

Anne köftesi deyince akan sular durur. Herhalde yeryüzünde en çok sevilen yemek hangisidir diye sorulsa cevap hiç şüphesiz anne köftesi olur. Bugün size içi sulu tam kıvamında anne köftesi tarifi veriyoruz.

Anne köftesi, köfte türlerinin en lezzetlisi.. Herkesin bayıldığı bu tadı yapmak aslında oldukça kolay. Tabi annenizin elinin lezzeti değince ayrıca güzel olduğunu biliyoruz, kesinlikle annelerle yarışmıyoruz ama bizim tarifimizde oldukça lezzetli. Köfteyi ekmeksiz sadece baharatla yoğuruyoruz ve enfes bir lezzet elde ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz.

Anne Köftesi:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma(400 gramı dana 100 gramı kuzu)
  • 1 adet yumurta sarısı( beyazı köpürür o yüzden beyazını ayırın ama tüm koymanızda da bir sakınca yok. Tamamen isteğe bağlı)
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz,
  • karabiber
  • kimyon
  • pul biber
  • içine az miktarda iç yağı çekip ekleyin ki lezzeti katlansın
  • 1 orta boy soğan

Yapılışı:

kıymayı derin bir kaseye alın üstüne soğanı rendeleyin. Yumurtanın sarısını ilave edin.(beyazını ne yapacağım diye düşünmeyin maske yaparsınız kenara ayırın çöpe atmayın.)

maydanozu ince ince kıyın ve içine ekleyin. Ardından tuz, baharat ve iç yağını ilave edin ve yaklaşık 30 dakika boyunca yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız o kadar çok lezzetler birbirine geçecektir. Yoğurma işleminden sonra ağzına bir streç film çekin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkarın tavayı ocağa koyun ve altını açın. İyice ısınınca şekil verdiğiniz köfteleri koyup pişirin. İçine yağ koyduğumuz için tavaya ekstra yağ dökmenize gerek yok.

Afiyet olsun..

Şimdi Sizlere Pideli Köfteden Bahsedeceğiz. En az Anne köftesi kadar lezzetli olan pideli köfte yenildiğinde tadına hayran bırakan bir köftedir. Denediğinizde sizin de çok hoşunuza gidecek

FARKLI BİR KÖFTE TARİFİ - PİDELİ KÖFTE

Hiç tatmayanlarında kesinlikle tadını çok seveceği ve evde kolay bir şekilde yapılabilen bu yemeğin özel tarifini, malzemelerini ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz!

Enfes lezzeti ve görünüşü sayesinde herkesin iştahları kabartan pideli köfte, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes lezzetlerden biridir. Sevdiğiniz insanlara güzel bir akşam hazırlamak için pideli köfte tarifi arıyorsanız tam olarak doğru adrestesiniz!

PİDELİ KÖFTE TARİFİ

Pideli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 Gr Kıyma
  • 3 Tane Kebaplık ya da Tandır Pide
  • 250 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Kadar Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Kadar Karabiber
  • Tuz (Günlük hayatınızda tercih etmiyorsanız koymayabilirsiniz)
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

Pideli Köfte Yapılışı:

Kıyma, ekmek ile makinede çekildikten sonra buzdolabında bir gün kadar bekletilmesi gerekir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile beraber yoğurarak köftemizin harcı hazırlanır. Hazırladığımız bu köfte harcından ceviz büyüklüğü kadar parçalar alarak yassı köfteler elde edilir.

Izgara veya kömür ateşinde köfteler güzelce ters düz yapılarak kızartma işlemi yapılır. Aynı ızgara veya mangalın üzerinde pideleri de kızartarak küp küp doğradıktan sonra servis tabaklarına yerleştirin.

Pidelerin üzerine kızarmış köfteleri yerleştirip, tabağın kenarına ev yapımı ya da normal yoğurdu koyduktan sonra köftelerin üzerine hazırlayacağınız salçalı sosu ve kızgın tereyağını ilave ederek bu enfes yemeği servis yapabilirsiniz. (Ev yapımı yoğurt her zaman daha çok lezzet katacaktır yemeklerinize.),

Şimdi Sizlere hazır havalar ısınmaya başlamışken mangalda köfte pişirmenin püf noktasını vereceğiz. Oldukça basit bir teknikle mangalda pişirdiğiniz köftelerin çok daha lezzetli olmasını sağlayabileceksiniz. Üstelik bu bilgilerimiz tamamen denenmiş tariflerden oluşmaktadır.

MANGALDA KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTASI

Köftelerin üzerine buz koyun
Mangalda köfte yaparken köftelerin üzerine buz veya tereyağı koyun. Köfteleriniz sulu ve lezzetli pişmesini sağlayacaktır.

Mükemmel Köfteler Yapmak İstiyorsanız eğer vermiş olduğumuz bu bilgileri uygulayın. Ayrıca bu bilgileri sadece kendinize saklamayın. Arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin.

Onlarda uyguladıklarında oldukça lezzetli köfteler yapabilsinler.