Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Özellikle pişi benzeri yiyecekler. Peki Yağ çekmeyen bir hamur işi nasıl yapılır? İşte tarif sırlarımız..

Pişi hem kahvaltıların hem de günlerin olmazsa olmazıdır. Bazen tatlı bazen tuzlu yeriz. Öte yandan pişinin bir çok adı var. Bölgeden bölgeye değişiyor ama yapımı hep aynı.. Çoğu zaman sade yapsak da peynirli de yapılıyor.

Pişi yapmanın bir çok basit ama etkili tüyosu var. Öncelikle malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu yöntem güzelce kabarmasını sağlayacaktır. Öte yandan hamurunuzu yakmamanız için kontrollü şekilde pişirmeye özen gösterin. Bir diğer önemli konu ise pişmiş pişilerinizi çıkartırken mutlaka kevgir kullanın. Böylelikle fazla yağı süzmüş olursunuz.

Umarım tarifim de tüyolarımı da beğenirsiniz..

Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

İlk olarak yoğurt, yumurta ve suyu güzelce çırpın. Ardından un, yarım paket kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş diğer malzemelerin üzerine ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hazır olan hamurunuzu iki ayrı bezeye ayırın. Bezeleri oklavaya iki orta kalınlıkla açın. Ardından çay bardağı ağzı ile bastırarak hamuru parçalara ayırın.

Yanmaz ve yapışmaz bir tavayı iyice yağlayın. Yağ kızdıktan sonra hamurları altlı üstlü olacak şekilde kızartın.

Şimdiden afiyet olsun..