Gaziantep Mutfağında Simit Kebabı Tarifi

Gaziantep Mutfağında Simit Kebabı Tarifi

Simit kebabı Türk mutfağının en iyi kebap çeşitlerindendir. Gaziantep yöresinde meşhur olan bu kebap lokum gibi olmasıyla bilinir. Peki nasıl pişirilir?

Simit kebabı denilince genelde bir çok kişinin aklına farklı şeyler gelir ta ki göresiye kadar. Aslında bu durumu anlıyorum da.. Batı kesimlerinde köftelik bulgur, doğu kesimlerinde simit adını almış halk arasında.. Aslında simit kebabındaki simit bildiğimiz köftelik bulgurdur.

Biraz daha ileri gidecek olursak Ege'de kimse köftelik bulgur demez. Genelde kısırlık bulgur olarak bilinir. Ne yalan söyleyeyim ben de hep kısırlık bulgur demişimdir. Ne zaman bu tarifi ilk hazırlık aşamasına şahit oldum o zaman öğrendim o yörenin insanlarının simit diye neye ad verdikleri. İyi ki de öğrenmişim. Bugün ben de sizler için derledim.

İşte dillere desten damak çatlatan Simit Kebabı tarifi..

Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar ince bulgur
  • 2 su bardağı kadar ılık su
  • 800 gram kadar tek çekim kebaplık zırh dana kıyması
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 çay kaşığı kadar karabiber
  • 3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kadar nane
  • 2 diş kadar sarımsak

Gaziantep Mutfağından Simit Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş yapıda olan bir yoğurma kabı içerisinde bulguru ılık suyla beraber iyice karıştırın. Bulgurlar biraz şişene dek de bekleyin. Bulgurlar şişince spatulayla beraber havalandırıp kıyma, karabiber, tuz, kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak ve nane ilave ederek ezmeden yoğurma işlemi yapmayı unutmayın. Hazırlamış olduğunuz bulgurlu kıyma harcını ıslatmış olduğunuz şişlere ince biçimde eşit olarak köfteler biçiminde hazırlayın. Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirmeye başlayın. 200 derece kadar ısıtılmış fırında 25 dakika boyunca pişirin. Soğanlı sumak ve ekmekle beraber servis edin. Afiyet olsun. Umarız bu tarifi ailecek çok seversiniz!