Fazla Kiloları Yok Edip Ağrıları Bıçak Gibi Kesiyor Her Gün 1 Bardak içmek Yeterli Oluyor

Fazla Kiloları Yok Edip Ağrıları Bıçak Gibi Kesiyor Her Gün 1 Bardak içmek Yeterli Oluyor

Bazı baharatlar aynı zamanda çay görevi görüyor. Bu baharatlardan yapılan çaylar ise bir çok hastalığa iyi geliyor. Size Zencefil Çayından bahsedeceğiz.

Zencefil hoş kokusu ve eşsiz lezzetiyle sevilen bir baharattır. İster yaptığınız limonataya ekleyin ister salataya isterseniz çayınıza.

Zencefil son derece şifalı bir besindir. Yapılan araştırmalarda zencefilin astım ve soğuk algınlığıyla baş ettiği gribi önlediği ortaya çıkarılmıştır.

Aynı zamanda vücuttaki ödemi hızlı bir şekilde atan zencefil çayı fazla kilolardan kurtarmaya yardımcı olmaktadır.

Ağrıları kesen zencefil aynı zamanda 1 bardak içilse bile şifasının etkisini göstermektedir. Fazla tüketmek ise zararlı olabileceğinden bu yüzden günlük 1 bardak tüketmeniz yeterli olacaktır. Faydasından yararlanmak için unutmayın fazla tüketmemek gerekiyor.

Dilerseniz içtiğiniz sütün içerisine de ekleyebilirsiniz balla karıştırıp. Genelde ben öyle yapıyorum.

Ancak yararlarından faydalanmak için çay gibi tüketmek daha doğru olacaktır.

Peki Zencefil Çayı Nasıl yapılır?

Zencefil çayı yapacaksanız zencefilin kabuklarını soymalısınız. 1 Su bardağı suya 2 Çay kaşığı kadar miktarda zencefil ekleyip 10 dakika kadar kaynatmalısınız.  İçmeden önce çayınıza 1 çay kaşığı kadar organik bal eklemelisiniz. Bu sayede hem lezzetli olacak hem de öksürüğe karşı etkili bir çay elde edeceksiniz. Zencefil çayına ayrıca c vitamini deposu bağışıklık dostu limondan eklemeyi ihmal etmeyin