Domates Suyu Nasıl Hazırlanır?

Domates Suyu Nasıl Hazırlanır?

Her mevsim Türk mutfağının vazgeçilmezi olan domates kahvaltı ve yemeklerimizin vazgeçilmezidir. Peki domates suyu neden içilmeli ve nasıl yapılır? İşte tarifi..

Domates kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Keza yemeklerinde.. Ama domates sosunun yeri bir başkadır. Yazdan yaptığımı domates sosları bazen menemene lezzet bazen yemeklere tat bazen de makarnamıza sos olur.

Sizler için domates sosu tarifi hazırladık. Ama önce domates suyunun faydalarından bahsedeceğiz. Yaz kış soframızdan eksik olmayan domates ve suyunun fayları nelermiş bir bakalım..

İşte Domates Suyunun Faydaları..

Kanser Düşmanı

Domates suyu içerisinde barındırdığı likopen ve diğer karotenoidlerin sayesinde özellikle akciğer, meme ve prostat kanseri riskiniz azaltıyor.

Sindirim Sistemi Dostu

Her gün domates suyu tüketirseniz bağırsak hareketleriniz düzenlenecek, kabızlık şikayetiniz son bulacak ve karaciğer sağlığını koruyacaktır.

Kanın Pıhtılaşmasını Önler

Özellikle kalp rahatsızlığı olan veya kalp hastalıkları riski altında olanların düzenli olarak domates suyu tüketilmesi önerilir. Özellikle anormal trombosit hücre topaklanmasını önlediği kanıtlanmıştır.

Kemiklerinizi Güçlendirir

K vitamini açısından zengin domates, kemik sağlığını korur. Özellikle kemik oluşumunda rolü olan osteokalsin sentezi K vitamini kaynaklıdır.

Göz Dostu

Domates suyu özellikle göz dostudur. Göz sağlığını koruyan bileşenler içeren domates içinde bulunan lutein ve zeaksantin barındırır.

İşte tam kıvamında diyet domates suyu tarifi..

Malzemeler

  • 4 tane domates
  • 1 tane limon
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Yarım sivri biber
  • 3 dal nane

Yapılışı

İlk olarak domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Ardından bir süzgeçten geçirin. Domatesleri çekirdeklerinden ayırdıktan sonra içerisine bir limonun suyunu ve maden suyunu ekleyin. Daha sonra içerisine ince ince kıyılmış sivri biber ve naneleri ekledikten sonra karıştırın ve bekletmeden tüketin.

Afiyet olsun...