Evde kendiniz yapabilirsiniz 4 Malzeme ile evde çikolata tarifi. Tıpkı market ürünleri gibi

Evde kendiniz yapabilirsiniz 4 Malzeme ile evde çikolata tarifi. Tıpkı market ürünleri gibi

Her evde bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlanan çikolata tarifini anlatan tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizlerde evde yapabilirsiniz

Evde çikolata yapabilirsiniz deseydik ne derdiniz. Eminim şaşırırdınız. İşte evde kendi sağlıklı çikolatanızı yapmanız için tüm püf noktalar :)

Eminim tarifi uygulayınca çok ama çok şaşıracaksınız. İşte Evde 4 malzeme ile hazırlanan çikolata tarifi.. Arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın

4 MALZEME İLE ÇİKOLATA TARİFİ (FERRERO ÇİKOLATA)

Şekerli gıdalar, günümüzde istekten çok bir ihtiyaç haline gelmiştir.  Tatlı ihtiyacımızı yok etmek için de en çok tükettiğimiz besin şüphesiz çikolatadır. Sütlüsünden bitterine, fıstıklısından fındıklısına kadar birçok çeşidi olan ve çoğu kişinin zevkine bir şekilde hitap eden çikolata aroması vardır.

Fakat marketten aldığımız paketli gıdalar yerine daha ekonomik ve istenilen her anda evde yapabileceğiniz basit ve bir o kadar lezzetli çikolata tarifi arıyorsanız aşağıdaki tarifi gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Neredeyse hepimizin evinde bulunan 4 malzeme ile hazırlanabilen meşhur ferrero çikolata toplarının tarifi aşağıdaki gibidir.

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi

4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

250 gram fındık

1 paket sütlü veya bitter çikolata

Fındık içi

YAPILIŞI

Ferrero çikolatanın yapım aşamasında ilk olarak bisküviler robottan geçirilir ve toz haline getirilir. Normalden daha yoğun bir çikolata kıvamı elde etmek isteyenler burçak kakaolu bisküvi tercih etmelidir.

Kakaolu petibör bisküvi ile de yapılabilen bir tatlıdır. İsteğe göre normal burçak veya petibör bisküvi de kullanılabilir. İç harcının kakaolu veya sade olması kişinin damak zevkine bağlıdır. Bisküvileri toz haline getirdikten sonra içerisine 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata eklenir. En az 2 dakika boyunca robotta hamur halini alıncaya kadar malzemeler birbiriyle karıştırılır.

Hamur kıvamına gelen karışım küçük toplar elde edilecek şekilde yuvarlanır. Her birinin ortasına 1 adet fındık koyularak küçük toplar elde edilir. Ardından çikolata topları 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Bu sırada üzeri için çikolata sosu hazırlanır. Çikolatayı benmari usulü eritmek üzere bir tencereye kaynar su doldurulur ve ocağa alınır. Bir başka kaseye de çikolatalar parçalara bölünerek konulduktan sonra ateşe konulur fakat eritilmek üzere konulan çikolata doğrudan sıcak su ile temas etmemelidir. Bu hususa dikkat edilerek çikolata eritildikten sonra içerisine ezilmiş fındık içi eklenir ve iyice karıştırılır. Dolaptan çıkarılan çikolata topları eritilmiş çikolataya batırılıp çıkarıldıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırılır ve yapıldıktan en az 4 saat sonra servis edilebilir. Yapacak çikolata severlere şimdiden afiyet olsun.