Evde Çifte Kavrulmuş Lokum Tarifi

Evde Çifte Kavrulmuş Lokum Tarifi

Lokum, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Peki evde nasıl yapılır? İşte Orijinal Lokum tarifi..

Eve gelirken ne zaman değişik bir tatlı veya pasta alsam anneannem 'biz küçükken tek tatlımız lokumdu' derdi. Bazen lokumu bisküvi arasına koyup yediklerini söylerdi.

O yüzden çok iyi lokum yapıyordu sanırım. Bizde ondan öğrendik lokum yapmayı. Bayram zamanı çeşit çeşit yapardık. Güllü lokumdan tutunda çeşit çeşit fıstıklı lokumlara kadar.

Ben de arada bir yaparım.. Bazen hayır amaçlı yapar herkese dağıtırım. Bazen de bolca yapar ağzımız tatlansın diye kahve yanına hazır bulundururum.

Umarım tarifimi deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 su bardağı kavrulmuş Antep Fıstığı
  • 1 su bardağı Hindistan Cevizi
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 4 su bardağı su

Yapılışı

İlk olarak şekeri su ile birlikte geniş bir tencerede karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri alın.

Nişasta ve krem tartarı 1 su bardağı ılık suda güzelce eritin. Ardından tencereye ilave edin. Karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Kıvamını kontrol etmek için temiz bir kaşık batırın. Çıkarttığınızda sakız gibi uzuyorsa tamamdır.

Ocaktan aldığınız lokum harcınız ilk sıcaklığını atarken geniş bir tepsiye Hindistan Cevizi yayın. Ardından soğuyan lokum harcınızı üzerine gezdirerek dökün. Daha sonra üzerine nişasta serpiştirin ve bir gün dinlendirin.

Ertesi gün fazla nişastayı lokumun üzerinden temizleyin. Ardından lokumun yüzeyini elinizle kontrol edin. Eğer yüzey kuru ise hafif elinizle ıslatabilirsiniz. Daha sonra kavrulmuş Antep Fıstıklarını üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo elinizle bastırarak sarın.

Hazır olan lokumunuzu dilimlere ayırdıktan sonra her bir dilimi bolca Hindistan Cevizine batırın.

Şimdiden afiyet olsun...