Eti Bu Yöntem Daha Lezzetli Yapıyor Artık Etiniz Kurumayacak Püf Noktasıyla Et Pişirme Tarifi

Eti Bu Yöntem Daha Lezzetli Yapıyor Artık Etiniz Kurumayacak Püf Noktasıyla Et Pişirme Tarifi

Kırmızı et Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ancak lokum gibi et pişirmek için bazı tüyolar var. Şimdi bu tarif sırlarıyla etiniz artık kurmayacak...

Bugün sizler için kırmız et pişirme tekniklerinden bahsedeceğim.

Kırmızı et, Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Neredeyse her yemeğin içine girer kırmızı et. Pilavdan tutunda herhangi bir sulu yemeğe kadar.. Ama tabi sade et pişirmek daha meziyetlidir. Özellikle doğru pişirmediyseniz etiniz ziyan olabilir. 

İşte etinizi her zamankinden daha lezzetli hale getirecek tüyolar..

Marine Etmeyi Unutmayın

Etinizi nerede ve nasıl pişirecek olursanız olun mutlaka marine edin. Özellikle fırında pişirecekseniz kurumaması için marine edin ve dinlendirin. Bu sayede etiniz hem kurumayacak hem de yumuşacık olacaktır. Marine işlemi için çeşitli baharatlar, zeytinyağı ve arzu edersiniz süt/salça kullanabilirsiniz. Ama etinizi daha çok yumuşacık yapacak şeyler; soğan suyu, yoğurt suyu ve zeytinyağıdır. Bu üç malzemeden birini kullandıysanız istediğin yöntemle rahatlıkla pişirebilirsiniz.

Etinize Su Değmesin

Etinizi pişirmeden önce asla ve asla yıkamayın. Eğer etinizi suyla yıkarsanız hem lezzetli bozulacak hem de sertleşecektir.

Fırına Sürmeden Önce Mühürleyin

Eti uzun süre fırında tutmak onu sertleştirecek ve kurutacaktır. Bu yüzden bonfile ve biftek gibi etleri önce kızgın tavada arka-ön ve yanlar olmak üzere mühürleyin. Mühürledikten sonra fırına sürün. Öte yandan pişer pişmez fırından çıkartın. Yoksa yine yumuşaklığı gidebilir.

Demir Döküm Tava, Borcam ve Fırın Poşeti 

Kırmızı etinizi tavada pişirecekseniz demir döküm tava tercih edin. Eğerkabaklı borcamınız yoksa fırın poşeti kullanın. Etiniz hem kurumayacak hem daha lezzetli olacaktır. Eğer eti mühürlemeden fırında pişirme düşünceniz var ise dediğim gibi kapaklı borcam veya fırın poşeti kullanın. Hem etiniz kurumayacak hem de lokum gibi olacaktır.

Yükse Sıcaklıktan Kaçının

Etinizi doğru ısıda pişirmeye özen gösterin. Çok yüksek sıcaklıkta et pişirmek hem sağlığınıza zararlı hem de cebinize... yani lezzeti yok olacak paranız çöpe gidecek! Bu yüzden orta sıcaklıkta pişirmeye dikkat edin.

Eğer Köfte Yapacaksanız..

İlk olarak az yağlı kıyma tercih edin. Köfte harcını hazırlarken de zeytinyağı eklemeyi unutmayın. Hazır olan köfte harcınızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Pişirirken de eğer tercihiniz fırından yana ise sos hazırlayın. Sos sayesinde köfteleriniz hem kurumayacak hem de tatsız olmayacaktır.

İlgili Haberler