Efsanevi bakkal tostunun sırrını bulduk. İşte enfes Bakkal tostu tarifi

Efsanevi bakkal tostunun sırrını bulduk. İşte enfes Bakkal tostu tarifi

Eski günler ne güzeldi öyle. Bakkallara gider alışveriş yapardık. O günlerde bakkallar tost satarlardı. O tostları hiç bir yerde yiyemiyoruz. Peki o lezzetin sırrı neydi?

Eskiden zincir marketler olmadan önce mahalle bakkalları en çok gittiğimiz yerlerdi. Mahalle bakkallarında oyuncaktan tutun tosta kadar her şey bulunurdu.

Çocukluk zamanlarımızda ya tost almaya giderdik ya misket.

Bakkal amcalar veya bakkal teyzelerin yaptığı tostları ise şimdilerde hiç bir lüks kafe veya restoranda yiyemiyoruz. Peki o bakkal tostlarının sırrı neydi?

Neden o kadar lezzetli oluyorlardı..

Sizler için o tarifi paylaşmak istedik değerli Üsküp Haber okurları. Bakın Bakkal tostları neden o denli güzel oluyormuş...

İlk olarak malzemelerimizi belirlememiz gerekiyor. Malzemelerimiz aslında çok basit salça ve ketçap.. Salça organik olsa tabi harika olurda nerede bulacağız ki ev yapımı salçayı.

Zaman zaman Antep'ten arkadaşım getiriyor hemen Antep salçasıyla bu tostu yapıyorum.

Tost malzemeniz ne olursa olsun ya salça ya ketçap mutlaka kullanın. Bakkal amcalar veya teyzeler genelde salça kullanırlardı.

Bakkal tostları oldukça da yağlı olurdu yağ dediysek ya tereyağ ya da sanayağ :) Ekmeğin içini dışını bir güzel yağlayın. Malzemeleri ekmeğin içine eklemeden önce tost makinesinde güzel bir şekilde önce bastırın.

Ardından yağ sürme işlemini gerçekleştirin.

Ekmek çıtır hale gelince malzemeleri yerleştirin.

Ekmeği bastırmak için makinenin ısı ayarı yüksek olsun. Güzelce tostunuz hazır olduktan sonra bir miktar daha yağ sürün :)))

İşte Bakkal tostunuz hazır...

Ben genelde iç malzeme olarak bir dilim domates yarım ince ince dilinmiş biber ve kaşar peyniri kullanıyorum :)) Bir miktarda ince ince dilimlenmiş sucuk ekliyorum..

O günlere sizleri götürebildiysek ne mutlu..

Yaparken bu tarifi arkadaşlarınızla bu içeriği paylaşmayı unutmayın :))))