Dibi Tutmuş Tava Nasıl Temizlenir?

Dibi Tutmuş Tava Nasıl Temizlenir?

Ev hanımlarının korkulu rüyası olan dibi tutmuş tava ve tencere temizliği hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte kimyasal madde kullanmadan dibi tutmuş tava ve tencereyi temizlemenin yolları..

Dibi tutmuş tava veya tencere temizliği oldukça zor ve zahmetlidir. Zahmetli olduğu kadar maliyetlide olabiliyor. Çeşit çeşit kimyasal maddeler ve harcanan zaman..

Bende bugün sizler için tecrübelerime dayanarak dibi tutmuş tava ve tencereyi nasıl en kolay ve kısa şekilde temizleyebileceğinizi anlatacağım.

İşte tencere ve tava kurtaran tüyolar..

İlk olarak malzemelerimizden başlayım. Kullanabileceğiniz belli başlı malzemeler; sirke, karbonat, kaya tuzu, limon suyu ve yumurta kabuğu.

Eğer dibi tutmuş tava veya tencereniz çizilmeye dayanıklı malzemeden yapılmışsa, önce içerisine bir miktar su doldurun. Ardından su ilave edin. Kaynatın. Yaklaşık 10-15 dakika fokur fokur kaynattıktan sonra sıcak suyu boşaltın ve kahvaltıdan kalan yumurta kabuklarını iyice küçülterek dibine serpin ve ovalayın.

Eğer çizilmeye yatkın bir malzemeden yapılmış ise, aynı şekilde su ve sirke ekledikten sonra kaynatın. Suyu boşalttıktan sonra karbonat dökün ve nazikçe ovalayın.

Bir diğer yöntem ise hem sirke hem de deniz tuzu eklemek. Her ikisini de ekleyin ve yeteri miktar su ekleyerek kaynatın. Su kaynarken temizlenmeye başladığını göreceksiniz.

İlgili Haberler