Çocuklarda karın ağrısı neden olur? Çocuklarda Karın Ağrısı İçin Ne Yapılabilir?

Çocuklarda karın ağrısı neden olur? Çocuklarda Karın Ağrısı İçin Ne Yapılabilir?

Bunun pek çok nedeni olabilir tabii, hemen akla gelen ise çocuğun üşütmüş olmasıdır.

 Karın ağrısı ile beraber ishal ve kusma da görülür sıklıkla ve hafife alınmadan hemen bir doktora götürülmelidir çocuklar. Bunun yanı sıra bağırsak enfeksiyonuna yakalanmış olan çocukların da karınları ağrır. Midelerini üşütmeleri, zehirlenmeleri de karın ağrısının sebepleri arasındadır. Çocuklarda karın ağrısı neden olur denirse bütün bu seçenekler göz önünde bulundurulmalıdır. Bütün bunların yanı sıra kabızlık ve dolayısı ile de gaz sancısı çocukların karınlarının ağrımasına neden olur.

 

İdrar yolu enfeksiyonu olan çocuklar özellikle idrarlarını yaparken karınlarının ağrıdığından şikayet ederler, doğrudur karın ağrısı nedeni olabilir idrar yolları enfeksiyonları. Bu şikayetler ile size gelen çocuğunuza ılımlı yaklaşın ve onu yatırarak sakinleştirmeye çalışın. Doktora sormadan kesinlikle ilaç vermeye kalkmayın ve gerekiyorsa da hemen bir uzaman götürün. Çocuklarda karın ağrısı neden olur sorusunun birçok yanıtı vardır.

 

Bazen anneler çocuklarının karnının ağrıdığını anladıklarında kendi kafalarına göre karna sıcak bez veya kompres uygularlar kesinlikle yapılmaması gereken bir uygulamadır. Eğer bölgede iltihabik bir durum var ise sonuç daha da kötü bir hal alabilir. Hemen size en yakın bir doktora gitmekte büyük faydalar vardır. Çocuklarda karın ağrısı neden olur un cevabını bulmak için yazmaya başladığımız makalede bilgilendirici olmuşuzdur umuyoruz.

İlgili Haberler