Hazır Yufkadan Çıtır Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Çıtır Börek Tarifi

Türk Mutfağının hamur işi lezzetleri arasındaki börek çıtır olduğu zaman çok daha sevilir. Pastanelerdeki çıtır böreklerin sırrını çözdük! Şimdi Sizlere çıtır bir börek tarifi vereceğiz..

Pastanelerdeki börekler biraz daha çıtır oluyor. Damak tadına uygun oluyorlar. Açıkçası her gün düzenli olarak börek yaptıkları için haliyle işin ustası oluyorlar. Komşum börekçi.

O yüzden zaman zaman boş vakitlerimde ona yardıma giderim. O börek yaparken ona yardım ederim. Şimdi sizlere eşsiz bir börek tarifi vereceğim. O gün bugündür bu tarife göre böreklerimi yapıyorum hem çok daha lezzetli oluyorlar hem de çok daha çıtır.

Sizlerde bu tarife göre hareket ederseniz çıtır çıtır lezzetli börekler yapabileceksiniz. İşin Sırrı zaten çok basit. Buradaki öneriler doğrultusunda hareket ederseniz çıtır çıtır börekler yapabileceksiniz. Şimdi ilk olarak malzemeleri ve yapılışı sonrasında ise çıtır böreğin sırlarını vereceğim sizlere...

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 125 gram tereyağı
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 tane patates
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yapılışı

İlk olarak tereyağını eritin. Ardından ılıması için ocaktan alın. Her bir yufkanın her yerine eşit miktarda eritilmiş tereyağını sürün ve üst üste yerleştirin. Ardından 16 eşit parçaya bölün.

İç malzemeniz için ilk olarak patatesleri rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra tavada zeytinyağıyla kavurun. Kavrulan patatesler ılıdıktan sonra güzelce ezerek dağıttığınız peyniri, ince ince kıydığınız maydanozu ve baharatları ekleyerek harmanlayın.

Her bir yufka parçasına kenarlarından başlayarak iç malzemenizi ekleyin. Ardından sigara böreği sarar gibi irice sarın. Daha sonra yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..

Çıtır Börek Yaparken Bunlara Dikkat Edin

-Tereyağını erittikten sonra yufkalara sürmeden önce mutlaka ılımasını bekleyin. Aksi taktirde yufkaların yapısı bozulacaktır.

-İç harcı eşit ve ayarında ekleyin. Yoksa sarmakta hem güçlük çekersiniz hem de pişirme aşamasında sorun yaşayabilirsiniz.

-Eğer böreğin üzerine çörek otu veya susam eklemek isterseniz sadece ucundan serpiştirin. Fazla attığınız taktirde böreğin lezzeti ve tadı gidecektir.

İlgili Haberler