Cildinizdeki Siyah noktaları gidermede etkili, evde yapılabilecek dört basit maske tarifi

Cildinizdeki Siyah noktaları gidermede etkili, evde yapılabilecek dört basit maske tarifi

Siyah nokta probleminiz varsa eğer evdeki bu basit malzemeler sayesinde onlarla kurtulabileceksiniz. İşte kesinlikle işe yarayan siyah nokta giderici maske tariflerimiz.

Siyah noktalar oldukça can sıkıcı şeylerdir. Onlardan kurtulmak için güzellik merkezlerine ve pahalı kremlere para harcamaya hiç gerek yok. Evdeki çok basit malzemelerle onlardan kurtulabilirsiniz.

İşte kesinlikle işe yarayan siyah noktalardan kurtaran tarifler..

Siyah noktaları gidermede etkili, dört basit maske tarifi

Cildin çeşitli kir ve toz ve yağ kalıntılarının, cilt gözeneklerini tıkayıp ten rengini karatmasına siyah nokta denir. Ciltte kötü görünüme sebep olan bu durum aslında evdeki malzemelerle çok kolay bir şekilde giderilebilir. Uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle hem ekonomik hem pratik yöntemle kolay bir şekilde cildiniz daha sağlıklı bir duruma gelecektir.

Yumurta akı maskesi

Cildin yenilenmesine ve siyah noktaların giderilmesinde en etkin yöntemlerden biri olan yumurta akı maskesi yapımı ve sonucuyla şaşırtıcı bir sonuca sahiptir. Cildin temizlenmesine ve siyah noktaların giderilmesine sahip olan bu maskenin tarifi şu şekildedir:

 İki adet yumurta akını bir kâseye koyarak köpürünceye kadar karıştırmanız ve ardından parmaklarınızla yüzünüze ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürmelisiniz.

Daha sonra 15 dk. sonra yeniden sürüp 15 dk. Daha bekletin ve ciltten soyarak çıkarın. Ardından ılık suyla durulamalısınız.

Kil maskesi

Evde uygulanabilecek en etkin yöntemlerden biride kil maskesidir. Kozmetik marketlerden veya doğal şekilde edindiğiniz kili krem kıvamına gelene kadar elma sirkesi ekleyerek karıştırın. Daha sonra ciltte bir katman oluşturacak şekilde sürün. Kilin kurumasından sonra ılık suyla durulayın. Bu yöntemi haftada bir defa uygulayarak sağlıklı bir cilde kavuşacaksınız.

Nane ve zerdeçal maskesi

Nane ve zerdeçalla elde edeceğiniz maskeyle hem cildinizdeki siyah noktaların yok olmasına, hem de ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olacaksınız. Böylece ciltteki yağ ve kirlerin oluşumuna zemin hazırlayan ortamı yok ederek cildinize büyük katkıda bulunacaksınız. Hazırlanışı:

 2 çay kaşığı kuru nane veya bir miktar taze naneyi bir çay bardağı su ekleyerek, çay haline getirdikten sonra, üzerine krem kıvamına gelene kadar zerdeçal ekleyin ve cilde sürün. 15 dk. Beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Limon ve yoğurtla siyah nokta maskesi

Ciltteki yağları gidermek ve ölü hücreleri atmada önemli bir etkiye sahip olan bu maskenin yapımı da kolay, pratik ve etkilidir. Yarım limonun içerisine çok az miktarda tuz, 1 tatlı kasığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı bal ekledikten sonra cilde sürünüz ve 10 dk. Beklettikten sonra ılık suyla durulayınız.