Çiçeğinize asla vermemelisiniz - Doğru sandığımız alışkanlık çiçekleri bitiriyor

Çiçeğinize asla vermemelisiniz - Doğru sandığımız alışkanlık çiçekleri bitiriyor

Birçok kişi çiçeklerini sularken bilmeden hata yapıyor

Çiçek bakan birçok kişi çiçeklerine su verirken hata yapıyor. Taze suyun faydalı olduğunu düşünenler çiçeklerini akan çeşmeden aldıkları suyla suluyorlar. Oysa çeşme suyu çiçeklere zarar veriyor. Çiçeklere verilen kireçli su çiçeklerin canlılığını yok ediyor.

ÇEŞME SUYUNU ÇİÇEKLERE VERMEYİN

Şebeke suyu haddinden fazla kireç ihtiva eder. Bu kireç de hemen olmasa bile zaman içerisinde çiçeğinize mutlaka zarar verecektir. Bu yüzden çiçeğinize çeşme suyu yerine içme suyu vermeniz önemlidir. Sulama konusunda ikinci önemli husus da çiçeğinizi suladığınız suyun sıcaklık derecesidir.

ÇİÇEKLER NASIL SULANMALIDIR?

Alem.com.tr sitesinde yer alan bilgilere göre; Çiçeklerinizi aşırı sulamaktan kaçınmalısınız. Fazla su bitkinizin köklerinde çürümeye neden olabilir. Her bitki farklı bir sulama ihtiyacına sahiptir, bu nedenle bitkinizin ne kadar suya ihtiyaç duyduğunu öğrenmek için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Genellikle, çiçeklerinizi sulamak için en iyi zaman sabah veya akşam saatleridir.

Heryerbitki.com sitesindeki bilgilere göre; Bitkide doğru sulama nasıl yapılmalı sorusuna cevap verildi. İşte bilmeniz gerekenler:

maxresdefault.jpg

Suyun eşit dağıtılmasına özen gösterilmelidir.

Gece geç ya da sabah erken saatler sulama yapmak için uygundur. Güneşin hakim olduğu saatlerde sulama yapılmamalıdır.

Su miktarına dikkat edilmelidir. Çok sulamak bitkiye çok iyi bakmak demek değildir.

Kimi bitkiler(orkide bitkisinin çiçeklerine su değdirmemeniz gerekir.) direkt su ile teması sevmez. Saksı altına ve bir kovaya su konarak daldırma yöntemi ile sulama uygun olabilir.

Saksının altı delik olmalıdır ve fazla su atılmalıdır. Saksı dibinde biriken su çürümeye yol açabilir. (Merak etmeyin tüm saksılarımızın altı bitkinin sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla drenaj deliğine sahiptir.)

Bitkinin sağlıklı gelişimini için doğru topraklar kullanılmalıdır.

İlgili Haberler