Buzluktan çıkardığınız tavuğu en hızlı çözdürme yöntemi... Tüm aşçıların uyguladığı teknikmiş

Buzluktan çıkardığınız tavuğu en hızlı çözdürme yöntemi... Tüm aşçıların uyguladığı teknikmiş

Buzluktan çıkardığınız tavuğu en hızlı çözdürme yöntemi

Çoğu zaman marketten tavuk satın aldıktan sonra tavuğu buzluğa koyarız. Buzlukta bekleyen tavuğu çözdürmek ise tamamen can sıkıcı bir durumdur.

SAĞLIKLI YOLDAN TAVUĞU ÇÖZDÜRMEK

Oysa buzluktaki tavuğu çıkarır çıkarmaz hızlı bir şekilde çözdürmek mümkündür. Vaktiniz yoksa aşçıların uyguladığı yöntemi deneyebilirsiniz.

BUZLUKTAN ÇIKAN TAVUK NASIL ÇÖZDÜRÜLECEK?

Peki aşçıların yaptığı gibi buzluktan çıkan tavuk hızlı bir şekilde nasıl çözdürülecek? Aslında buzluktan çıkan tavuğu çözdürmek hiç zor değil!

Sabah.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Tavuğun çok daha hızlı çözülmesini sağlayan yöntem paylaşıldı. İşte o yöntemler

Donmuş tavuğu 24 saatte, 2 saatte ya da 2 dakikada çözmenin farklı yolları bulunuyor. Ancak her yöntemin kendine özel artıları ve eksileri bulunuyor.

maxresdefault.jpg

ŞEFLERDEN ÖNERİLER

Şeflerin bu noktada en sık tercih ettiği yöntem buzdolabında çözülmesine izin vermektir. Buzdolabının en alt rafına koyacağınız bir kağıt havlunun üzerine donmuş tavuğu yerleştirmek hem damlamasını önler hem de çözülmesini sağlar. Ancak bu şekilde tavuğun çözülmesi çok uzun sürer ve acelesi olanlara uygun değildir.

DAHA HIZLI BİR YÖNTEM ARAYANLAR İÇİN

Acelesi olanların kullanabileceğini bir yöntem ise tavuğu çözülmek için soğuk su kullanmaktır. Lavabonun içerisine bir kase koyun ve içerisini soğuk su ile doldurun. İçerisine tavuğu yerleştirin ve çözülmesini bekleyin.

Bu yöntem sayesinde tavuk 45 dakika ila 1 saat içerisinde çözülecektir. Tavuğu çözerken kullanabileceğiniz en hızlı yöntemde ise mikrodalga fırın kullanabilirsiniz. Tavuğu paketinden çıkarın ve tabağa koyun. Ardından mikrodalgaya yerleştirin ve 30 saniyelik aralıklarla çalıştırın. Ancak tavuğun pişmesine asla izin vermeyin.

Tavuğu çözdürürken dikkatli olun. Buzlar eridikten sonra hemen pişirin ve tüketin. Yoksa tavuk sizi zehirleyebilir. Yemeğiniz lezzetsiz olabilir. Tavuk unutmayın hızlıca bakteri üreten bir besindir. O nedenle tavuk dikkatli tüketilmelidir. Özellikle yaz aylarında buzu çözülen tavuk hemen pişirilmelidir.

Kaynak: Sabah.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com