Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifi

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifi

Yeşil Mercimek Türk mutfağının en sevilen bakliyatı. Patatesle birleşince ise sahurluk harika doyurucu bir yemek ortaya çıkıyor. Yeşil mercimekli patates dizme tarifi..

Adını ilk duyan herkes garipse de yediği andan itibaren tadı asla unutulmayacak bir yemek Yeşil Mercimekli Patates Dizme.

Tarifim annemden. O da bir arkadaşından almış. Yoğun tempoda masa başı çalıştığım için açıkçası afili yemekler yapmaya pek fırsatım kalmıyor. Genelde eşim eve gelmeden önce anneme uğrar ve bizim yapılanları alır getirir afiyle yeriz. 

Annemin yemekleri çok çok lezzetlidir. Kendi özel tarifleri olduğu gibi başkalarından öğrendiklerini de çok güzel yorumlayarak yapar. Bu tarifte yorumlanmış hali..

Umarım deneyince sizler de bizim kadar beğenirsiniz. 

İşte Yeşil Mercimekli Patates Dizme tarifi..

YEŞİL MERCİMEKLİ PATATES DİZME

Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 2 yemek kaşığı ile tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ile sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı ile domates salçası
  • 3 su bardağı ile yeşil mercimek (önceden haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber
  • 1/2 su bardağı ile su
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 9 tane haşlanmış patates
  • 1 su bardağı ile su (fırına vermeden önce kullanılacak)

Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeklerimizi önceden suda bekletelim ve ardından haşlayalım. Bütün patatesleri soyalım ve haşlayalım. Haşlanan patatesleri 1 parmak kalınlığında dilimleyelim. Geniş bir tava da tereyağını ve sıvı yağını kızdıralım. Kızmış olan yağın üstüne yemeklik doğranan soğanları ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Daha sonra domates salçasını da ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Önceden haşlanmış ve süzülmüş olan mercimekleri da tavanın içine aktaralım. Tuzunu, karabiberi ve yarım su bardağı ile suyunu ekleyelim ve tava da 5-6 dakika kadar pişirelim. Bir tutam maydanozla tatlandırılalım ve yeşil mercimek harcını ocaktan alalım. Geniş fırın kasesine dilimlemiş olduğumuz haşlanan patateslerden bir sıra dizelim. Daha sonra yeşil mercimekli harcın bir kısmını üstüne serpiştirelim ve tekrar üstüne patates dilimleri dizelim. Patatesler ve yeşil mercimekler harcı bitene dek bu işlemleri uygulayalım. Son olarak 1 su bardağı suyumuzu tüm malzemelerin üzerine gezdirelim ve üstüne pişirme kağıdını kapatalım. Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Servis ederken üstüne kıyılmış taze maydanozlar serpiştirip sevdiklerimizle tüketebiliriz. Herkese afiyet olsun!

Yeşil Mercimekli Patates Dizme Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.