Mantarlı Bulgur Pilav tarifi

Mantarlı Bulgur Pilav tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere eşsiz bir pilav tarifi vereceğiz. Tadı damağınızda kalacak bu pilav tarifi eminim çok hoşunuza gidecek. İşte Eşsiz tarifin sırrına ilişkin detaylar..

Pilav en çok sevdiğim yiyeceklerden birisidir. Uzun zamandır denemiş olduğum bir pilav tarifi sayesinde bütün misafirlerim bayıla bayıla bu pilavı yemektedir.

Özellikle çocuklarım bu pilavı çok seviyor.

Şimdi vereceğim bu pilav sayesinde hem pilavınız lezzetlenecek hem de çok daha doyurucu bir pilav yapmış olacaksınız... İşte Tadına doyum olmayan mantarlı bulgur pilavımızın tarifi..

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

1 paket şitaki mantarı

1 paket istiridye mantarı

1 su bardağı bulgur

2 su bardağı su

Zeytinyağı

Tereyağı

2 çay kaşığı pul biber, karabiber, köri ve tuz

Yapılışı

Derin bir tencereye zeytinyağı ve tereyağınızı alın. Ben burada bir ölçü vermedim ama tarif edecek olursam, zeytinyağını tencerenin dibini örtecek kadar, iki yemek kaşığı kadar da tereyağı ilave ediyorum. Yani yağ miktarı size kalmış. Neyse, tereyağının eridiğinden emin olduktan sonra ince ince doğradığınız biberlerinizi atın. Biberleri üç beş tur kavurduktan sonra ortandan ikiye ayırdığınız soğanınızı yan yan doğrayarak ilave edin ve soğanın iyice söndüğünden emin olana dek kavurma işlemine devam edin.

Sıra geldi lezzetli mantarlara... Her bir mantarı dörde bölerek tencerenize atın ve kavurma işlemine devam edin. Tarifimde şitaki ve istiridye mantarı kullandım. Eğer siz şitaki mantarı bulamazsanız kültür mantarını da kullanabilirsiniz. Ama söylemeden duramayacağım şitaki mantarının lezzeti bir başka.. Mantarlarınız küçülmeye başlayacaktır. Mantarlar küçülmeye başladıktan sonra yaklaşık 4-5 dakika kadar daha kavurun ve ince ince doğradığınız sarımsaklarınızı ilave edin. Sarımsakları ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavurun.

Hem doyurucu hem de bereketli bulgurunuzu tencereye ekleyin. 2 bardak sıcak suyunuzu ilave edin. Son olarak baharatlarınızı ekleyin. Bir iki defa daha karıştırdıktan sonra ağzını kapatarak pişmeye bırakın.

Şimdiden afiyet olsun...

Not: Vermiş olduğum tarif 4 kişiliktir. Siz kişi sayısına göre bulgur miktarını artırabilirsiniz.

İlgili Haberler