Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokum Gibi Ağızda Eriyen Misket Kurabiye Tarifi

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokum Gibi Ağızda Eriyen Misket Kurabiye Tarifi

Ağızda eriyen misler gibi bir kurabiye tarifimiz var. Misket Kurabiye tarifi nasıl yapılır? Lokum gibi eriyen kurabiye tarifi ve püf noktası..

Kurabiye çay saatimin vazgeçilmezidir. Hem atıştırmalık hem de hafif açlık hissimi gidersin diye sürekli mutfağımda hazır bulundururum. Hiç üşenmez 3-4 günde bir yaparım.

İşte bu da lezzetli mi lezzetli kurabiye tariflerimden biri.. Misket Kurabiye.. Adı gibi küçük ama çok lezzetli. Siz de kendinizi ve çocuklarınızı şımartmak isterseniz bu küçük ama lezzetli kurabiyeyi yapabilirsiniz..

Umarım deneyince beğenirsiniz..

YEMEYE KIYAMAYACAKSINIZ: MİSKET KURABİYE

Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 buçuk su bardağı ile un
  • 1/4 çay bardağı ile nişasta
  • 1 buçuk silme yemek kaşığı ile pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/4 çay bardağı ile sıvı yağ (oda sıcaklığında)
  • 1 tane orta boy yumurta (oda sıcaklığında)

Üzeri için malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı ile tarçın
  • 1 yemek kaşığı ile pudra şekeri

Misket Kurabiye Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kullanacağımız margarin ve yumurtanın oda ısısında olmasına özne gösterelim. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra çok fazla sarsmayalım çünkü sıcakken çabuk dağılırlar. Afiyet olsun!

Misket Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alalım ve güzel bir şekilde yoğuralım. Duruma göre un ilavesini yapalım ve elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurdan misketin büyüklüğünde parçalar koparalım ve avucumuzda güzelce yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 13 dakika pişirelim. Küçük oldukları için çok hızlı pişeceklerdir. Kurabiyelerimiz fırındayken, pudra şekeri ile tarçını güzel bir şekilde karıştıralım. Kurabiyelerimizi fırından çıkarır çıkarmaz üstlerine bu karışımı serpiştirelim ve tepsiyi hafif sallayarak her yerlerine bulaştıralım. Kurabiyelerimiz oda ısısına geldikten sonra sevdiklerimize çayın eşliğinde ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun!