Bugün ne pişirsem diyenlere gaz yapmayan ve erimeyen Püf noktasıyla Kuru Fasulye tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere gaz yapmayan ve erimeyen Püf noktasıyla Kuru Fasulye tarifi

Yaptığınız kuru fasulyenin lezzetli olmasını istiyorsanız eğer vereceğimiz bu tarifi mutlaka uygulayın! Tadına doyamayacağınız eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Üstelik bu tarif gaz filan da yapmıyor.

Lokantalardaki Kuru Fasulyeler çok daha lezzetli oluyor. İşin püf noktasını aslında biliyorlar. Şimdi size usta şeflerin tarifini paylaşacağız. Artık sizin de yapacağınız kuru fasulyeler çok lezzetli olacak ve üstelik yedikten sonra hiç gaz yapmayacak. İşte eşsiz kuru fasulyenin tarifi.

ETLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR? ETLİ KURU FASULYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR? ETLİ KURU FASULYENİN PÜF NOKTALARI.

Geçmişten günümüze kadar uzanan geleneksel Etli Kuru Fasulye verdiği enfes tat ile sofralarımızda hep göz önünde olmuştur. Size aktaracağımız tarif sayesinde gözleriniz lokantaları aramayacak. Etli kuru fasulye ile mutfağımızda enfes kokular oluşacak kokusunu alan yemek için can atacaktır.

Etli Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler.

  1. 250 Gram Kırmızı Et
  2. 1 veya 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ veya Tereyağı
  3. 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
  4. 1 Adet Kuru Soğan
  5. 1 veya 2 Adet Sivri Biber
  6. 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  7. 1 Tatlı Kaşığı Kadar Biber Salçası
  8. 4,5 veya 5 Su Bardağı Sıcak Su

ETLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

Öncelikle geceden soğuk suya koyduğumuz fasulyeleri süzerek tencerede haşlayalım. Daha sonra düdüklü tenceremize kuşbaşı doğranmış etlerimizi ekleyelim. Etlerimiz suyunu verip rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım.

Ardından kavrulan etlerimizin üzerine sıvıyağımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Yağda biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.

Soğanlarımızı kavurmaya devam ederken üzerine salçamızı ekleyelim salçamız ile kavurmaya devam edelim salçamızın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan etli kuru fasulyemize biberimizi ve suyunu süzdüğümüz fasulyelerimizi ekliyoruz.

Damak zevkimize göre tuzumuzu ve baharatlarımızı ekledikten sonra birkaç dakika kadar hep beraber kavurduğumuz etli kuru fasulyemizin üzerine suyumuzu ekleyerek hepsini karıştırıp düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz. Etli kuru fasulyemiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 45 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Etli kuru fasulyemiz enfes bir lezzetle karşımızda Afiyet Olsun.

ETLİ KURU FASULYENİN PÜF NOKTALARI.

Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyup sonra suyunu süzerek tencerede kaynatalım. Etlerimizi yağda kavurmadan önce düdüklü tencerede kendi suyunu verip sonra suyunu çekene kadar kavuralım.

Çükü et geç piştiği için kavurmamız daha yumuşak olmasını sağlar. Yemeğimizin suyu az gelirse üzerine sıcak su ilave ederek tekrar kaynayana kadar beklememiz yeterlidir. Fasulyeleri suya koymayı unuttuysanız haşlayarak da yapabilirsiniz.