Simit Pişi Tarifi

Simit Pişi Tarifi

Hamur işleri Türk mutfağının en sevilen besinleri arasındadır. Şimdi sizlere eşsiz bir tarif vereceğiz. Sizlerde bu pişi tarifini yapabilirsiniz...

Pişi kahvaltılıklar arasında en sevilen lezzetlerden birisidir. Pişiye bugüne dek hayır diyeni ben duymadım. Size küçük bir bilgi verelim Üsküp'ün hemen hemen bir çok noktasında pişi satan dükkanlar bulunuyor :)

Oldukça ucuz fiyata satıyorlar üstelik bunları. Yanına da beyaz peynir ve ayran verip satışa sunuyorlar. Açıkçası kapış kapış gidiyor. Ama ben kendim evde yapmayı tercih ediyorum.

Şimdi sizlere evde yapılan eşsiz bir pişi tarifi vereceğim.

Simit Pişi tarifine çok şaşıracaksınız..

Simit Pişi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


1 adet orta boy yumurta

İstediğiniz kadar susam
Yarım su bardağı kadar süt
1 kahve fincanı kadar su
Yarım paket toz kuru maya
1 tatlı kaşığı kadar şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Ve Un

Mayayı ilk olarak ılıtılmış olan yarım su bardağı sütle karıştıralım. Kabarması için, 5 dakika bekletelim.


Sonrasında 2 su bardağı unu bir kaba alalım, mayalı süt karışımını ve geri kalan diğer malzemeleri de katıp, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim. Ben genelde yoğururken, biraz daha un koymam gerekmişti. Fazla değil dostlar sadece 1 fincan kadar. Ama yapacak olanlar, kıvama geldiyse koymayabilirler çünkü çoğu tarifte un ölçüleri tutmayabiliyor..


Sonrasında Yoğurulan hamur, biraz kabarması için bir 10-15 dk bekletilecek. Çok kabarması kesinlikle şart değil.


Daha sonra tezgaha ve merdaneye yapışmayacak şekilde, hem hamurun üzerine hem de altına çok az un serpelim. Buraya Çok fazla serperseniz, kızarırken yağda yanacakları için hiç hoş olmayacaktır. O yüzden fazla un serpmeyin.


Merdaneyle yaklaşık 1 cm kalınlığında hamurlar açılır. Su bardağının kenarıyla yuvarlaklar güzelce kesilir.


Hamurlar Önce susam dolu kaseye batırılır ve ardından Bu hamurların da ortasına, şişe kapağı ile delikler açılır. Ve Her seferinde bardağın ve şişe kapağının kenarlarını parmağınızla yağlarsanız, yapışmadan güzelce kesilecektir.


Bütün bu işlemlerin ardından Daha sonra tavaya sıvı yağımızı alıyoruz ve iyice kızınca hamurlarımızı güzelce kızartıyoruz.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA


Pişiler çok çabuk kızardığından, başından ayrılmıyoruz ve arkalı önlü kızartıp, kağıt havlu serilmiş servis tabağımıza hemen alıyoruz. Buna dikkat etmemizde yarar vardır..


Afiyetler olsun.