Pişmeyen Kurabiye Tarifi

Pişmeyen Kurabiye Tarifi

Mutfakta uğraşmayı seven kadınlar genelde yemek yapmayı çok severler kimilerimiz ise pişirme derdiyle pek uğraşmak istemeyiz. Şimdi vereceğimiz tarif sayesinde sizlerde pişirme derdiyle uğraşmayacaksınız.

Çat kapı misafirliğe gitmiştim bir gün uzaktaki bir eski komşuma. Ne yapacağını bilemediğinden sen kurabiyeleri çok seversin ama bu kez sana pişmeyen kurabiye yapacağım dedi.

Duyunca çok şaşırdım. Çiğ köfteyi biliyorum da pişmeyen kurabiyeyi hiç duymadım dedim. Endişelenmene gerek yok yaptığımda tadına çok şaşıracaksın. Hatta gel sende öğren eve gidince bir gün kendin de yaparsın dedi.

Güldüm ilk başta..

Sonra yedikten sonra hata ettiğimi anladım. Hemen tarifi ondan rica ettim. Bu eşsiz lezzetten sizlerin de yararlanması için eski komşumdan öğrenmiş olduğum bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Denediğinizde çok şaşıracağınıza eminim. İşte tarifin tüm ayrıntıları..

Pişmeyen kurabiye olur mu demeyin! Oluyor ve hem de lezzetine hayran bırakıyor… Çay ve kahveyle atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız, siz de pişmeyen kurabiye tarifi ile lezzet şöleni yaratabilirsiniz. İşte, o tarif…

Pişmeyen Kurabiye Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • İki yemek kaşığı pekmez
  • Bir su bardağı fındık
  • Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • Vanilya
  • Süslemek için Hindistan cevizi unu

Pişmeyen Kurabiye Tarifinin Yapılışı

Pişmeyen kurabiye tarifi için ilk olarak fındıkları blender ile toz kıvamına getirin. Un dışındaki diğer bütün malzemeleri birleştirin. İyice karışmalarını sağlayın. Karışımı toplamakta zorlanırsanız, içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kurabiye harcınıza elle şekiller verin. Son adımda servis tabağına yerleştirin. Hindistan cevizi unu serpiştirip, üstlerini fındıkla süsleyebilirsiniz.