Tavuklu Diyet Salata Tarifi

Tavuklu Diyet Salata Tarifi

Türk mutfağı hamur işleri açısından zengindir. Yufkadan yapılan börek, baklava hatta simit bile zamanla kilo aldırır. Eğer fazla kilolarınızdan rahatsızsanız 15 gün boyunca her akşam bu salatadan yerseniz vücuttaki tüm ödemin atıldığını görecekseniz ve..

Doğru ve sağlıklı beslenerek kilo vermek hiç zor değil. Sadece neyi ne zaman ve nasıl yiyeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Sizler için hazırladığımız bu salata hem besleyici hem doyurucu hem de kilo verdiriyor. Sadece 3-4 malzeme ile hazırlayacağını bu salata sizi uzun süre tok tutacak. Kilo vermek için çok karışık diyet listelerine gerek yok. Az, sık ve doğru şeyleri yediğiniz taktirde her şey kolay. Yeşil ağırlıklı beslenmeye kilo verebilirsiniz.

İşte hem doyuran hem de kilo verdiren bu salata kas kaybına da yol açmıyor.

İşte herkesin beğenerek yiyeceği muhteşem salata tarifi..

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım marul
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 4-5 adet çeri domates
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Zeytinyağı

Yapılışı

İlk olarak tavuğunuzu bütün halde haşlayın. Tavuğunuzu haşladıktan sonra suyunu salması süzgece koyun. Suyunu iyice salan tavuğu 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın. Dışı kızardıktan sonra tavuğunuzu jülyen şeklinde kesin.

Yıkayıp temizlediğiniz marulları ince ince doğrayın ve salata kasenize koyun. Üzerine haşlanmış mısırları serpiştirin. Ardından tavukları salataya ekleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domateslerini ekledikten sonra üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ilave edin. Zeytinyağını ve balzamik sirkenizle tatlandırdığınız salatanızın tadını arzuya göre tane çekilmiş karabiber ile daha da tatlandırabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..