Bu Salata Pişiyor! Hem Sağlıklı Hem Doyurucu Börülce Salatası Tarifi

Bu Salata Pişiyor! Hem Sağlıklı Hem Doyurucu Börülce Salatası Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi börülcenin salata tarifini sizler için derledik. Püf noktalarıyla hem lezzetli hem de doyurucu börülce salatası tarifi..

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi börülceden bahsedeceğim sizlere.. Hem yemeği hem de salatası yapılan börülcenin faydaları saymakla bitmez. 

Yaz mevsiminde hem ara öğün hem de salata olarak en çok tercih ettiğim sebze börülcedir. Soğuk tüketilen börülce ekşiyle buzdolabından çıktıktan sonra içinizi serinletecek. Çocuklarımın da oldukça severek yediği hem de besleyici bulduğum börülce salatası tarifini sizler için derledim. İşte püf noktalarıyla börülce salatası tarifi...

Malzemeler

  • Yarım kilo taze börülce
  • Limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

İlk olarak taze börülcenin uçlarını koparın ve arından ikiye bölün. İkiye bölünmüş börülcelerinizi güzelce yıkadıktan sonra kaynayan suda haşlayın. Börülcelerinizin yumuşadıktan sonra süzüp soğuk buzlu suyun içerine koyun. Biraz beklettikten sonra süzün ve servis yapacağınız tabağa alın. 

Küçük boy bir limonun suyunu zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Arından havanda dövdüğünüz ya da rendelediğiniz sarımsakları ilave edin. Salata sosunuzu börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra karıştırın. Salatanız hazır. Dilerseniz servisten önce buzdolabında muhafaza edip soğuk soğuk iç serinleten tadına varabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...