Bu Lezzet Anlatılmaz Yaşanır Baklava Yufkasından Çıtır Tahinli Rulo Tarifi

Bu Lezzet Anlatılmaz Yaşanır Baklava Yufkasından Çıtır Tahinli Rulo Tarifi

Çay saatine baklava yufkasından yapılan eşsiz bir tatlı lezzetine ne dersiniz. Çıtır tahinli rulo tarifi ve malzemeleri. Üstelik oldukça da pratik..

Canı her an tatlı çekebileceklere hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tarifle karşınızdayız. 

Ben de canı her an tatlı çekebilecek insanlardan birisiyim. Tatlıyı çok severim. Kek, kurabiye gibi şeylerden mutfağımdan hiç eksik olmaz. Ama bu tatlı hepsinden farklı. Hem hafif hem de tatlı.. Üstelik hazırlama aşaması kek yapmaktan da basit. Ben de sizler için detaylı bir şekilde anlattım. 

Umarım çocuklarımın ve eşimin beğendiği kadar sizlerde beğenirsiniz. Çıtır çıtır hem hafif hem de tatlı tadını bir arada alabileceğiniz tek tatlı diyebilirim. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.. 

MALZEMELER

  • 12 adet baklava yufkası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI

İlk olarak bir kabın içerisinde tahin ve sıvı yağı güzelce karıştırın. Ardından ilk yufkanızı tezgaha serin. Üzerine hazırladığınız tahin ve sıvı yağ karışımından sürdün. Daha sonra bir yufka daha alıp üzerini serin. İkinci yufkanın üzerine ise 1-1,5 yemek kaşığı şekeri her yerine eşit miktarda serpiştirin. Şekeri serpiştirdikten sonra yine aynı ölçülerde dövülmüş ceviz içini de her yerine serpiştirin. Sıkı bir rulo şeklinde sardıktan sonra dörder santim genişliğinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış veya yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize dizin. 

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Hazır olan tatlınız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. 

Şimdiden afiyet olsun..