Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Bebeklerin Ateşini Düşürmeye Ne Yapılır?

Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Bebeklerin Ateşini Düşürmeye Ne Yapılır?

Bebekler belli hastalıkların belirtisi olarak ateşlenme sorunu ile karşı karşıya kalırlar. Daha çok küçük aylarda oldukça sık rastlanan bu durum için önlemler alınması gerekir.

Bebeklerde ateşlenmenin çözümü nelerdir diye sorulduğu zaman ilk önlem olarak bebeğin üzerinde ne kadar kıyafet varsa hepsinin çıkarılması gerekir. Bunun yanı sıra eğer bebeğin ateşi 38.5 civarında ise mutlak çocuğun kalın giysilerden uzaklaştırılması şarttır. Havale geçirmensin önlenmesi gerekir. Daha sonrasında ise çocuk için sıvı alınmasına dikkat etmek gerekir. Bol bol sıvı alınmalı ve sulu gıdalar verilmelidir.
 

Bebeklerde ateşlenmenin çözümü için diğer atımda ortamda bulunan sıcaklığın ortalamalarda olmasına dikkat edin. Üzerinden çıkarılan kıyafetlerle çocuk üşüyebilir. Bu nedenle ortamın sıcaklığının en az 21 ile 22 derece aralığında olmasına özen göstermelisiniz. Eğer çocuğun ateşi hala düşürülememişse ılık bir duş aldırmanız yararlı olacaktır. Bu şekilde bebeğin ateşi 29 ile 32 Aralığında ılık su ile düşürülmeye çalışılacaktır. Ilık ve ıslak bir bez ile vücudunu da silmeniz yararlı olabilecektir.

 

Bebeklerde ateşlenmenin çözümü için hemen bir ateş düşürücü aldırılması gerekir. Ancak öncesinde sayılan adımların yapılması uygun olacaktır. Yüksek ateşte olan bir bebeğin ateşi eğer 39 derece olursa ve hala düşürememişseniz mutlaka doktora gitmesine karar vermeniz gerekir. Yapılmaması gereken birkaç durum bulunuyor. Ateşi içinde olan bir çocuğun üstünü kesinlikle örmemeniz gerekir. Bu onun havale geçirmesine neden olur. Ancak ateşi düşürülmeye çalışılan çocuğun üşütmemesine de dikkat edilmelidir.