Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği Tarifi

Pita ekmeği bazlama severlerin çok sevdiği bir ekmek çeşididir. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan pita ekmeği peki nasıl yapılır?

Genelde et yemeklerinin yanında tercih edilen pita ekmeği sabah kahvaltısında da iyi gidecek lezzetlerden biridir. Bugüne dek açıkçası yaptığım bir çok pita ekmeğinin ölçüsünü tam tutturdum.

Bugün yine pita ekmeği yapmak istedim ve tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif gerçekten çok hoşunuza gidecek bir lezzet harikası..

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 su bardağı ile ılık süt
  • 1 paket instant maya (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı ile toz şeker
  • 1/2 su bardağı ile ılık su
  • 1/2 su bardağı ile yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 2-3 yemek kaşığı ile zeytinyağı (oda sıcaklığında)
  • 6 su bardağı ile un

Pita Ekmeği Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Unun miktarı değişebilir kullanılan unun cinsine göre. Bu sebeple az az ekleyelim unu. Belki siz daha az ya da daha çok un kullanabilirsiniz. Sütün ve suyun ılık olmasına özen gösterelim, gerekirse ısıtalım. Herkese afiyet olsun!

Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütü derince bir kaba dökelim. Üstüne mayayı ve şekeri ekleyelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. Kabın üzerini kapatalım ve 5-7 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyelim. Daha sonra üzerine yoğurdu, suyu, zeytinyağını, tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak kontrollü şekilde unu ekleyelim ve ele yapışmayacak bir yumuşak hamur elde edelim.

Hamurun üstünü kapatalım ve sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek ayara getirerek ısınmaya bırakalım. (ben 250 derecede de pişirdim) fırını mutlaka önceden ısıtmalısınız. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçaları koparalım ve elimiz ile yuvarlayalım.

Çok hafif unlayarak merdane yardımı ile hamuru aşırı inceltmeyecek şekilde açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sığdığı kadar hamuru yerleştirelim ve tepsiyi önceden ısıttığımız fırına koyalım. Gözümüz fırında olmalı çünkü 6-7 dakika kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun!

Pita Ekmeği Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kahvaltıda veya diğer öğünlerde tüketebilirsiniz. Bu lezzete bayılacaksınız. Tekrar Afiyet olsun!