Baharatların Şifacısı Tarçınlı ve Körili Fırında Tavuk Tarifi! Üstelik Eşsiz Sarımsak Sosuyla

Baharatların Şifacısı Tarçınlı ve Körili Fırında Tavuk Tarifi! Üstelik Eşsiz Sarımsak Sosuyla

Baharat çeşitleri arasında Tarçın en şifalı olanı. Onu ister hamur işi yaparken ister yemek yaparken kullanın her türlü lezzetlidir. Fırında Tavuk pişirirken sarımsak sosuyla öyle güzel oluyor ki... İşte tarifi

Lise yıllarından beri farklı TV kanallarında hep yemek programlarını takip ederdim. Sadece Türkiye değil dünya kanallarını da.. O zamanlar bir kanalda Portekiz Usulü Fırında Tavuk tarifini görmüştüm. Ve hemen denemiştim. Bol sarımsaklı bol baharatlı bir tavuk yemeğiydi. Tabi bende kendimden bir şeyler katmış. Allah razı olsun annem hiç bir şey demezdi. Hoş benim aşırı baharat ve acı düşkünü olduğum için aman aman yiyemezdi yaptıklarımdan ama rahmetli babam beğenerek yerdi. Beğenmese de beğenirdi..

Bende o günlerden aklımda kalan tarifi tekrardan farklılıklarla denedim ve herkes beğenerek yedi. Şimdi de sizler için yazdım. İşte bu iki farklı baharatın sarımsakla buluşunca ortaya çıkardığı oryantal bir tatla tavuk tarifi..

MALZEMELER

  • 2 tane kalça tavuk
  • 1 çorba kaşığı köri
  • Yarım çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı sarımsak tozu
  • Zeytinyağı

Yapılışı

İlk olarak tavukların derilerini yüzün. Tavukların her yerini tuzla ovalayın. Bir kap içerisinde harmanladığınız baharatlarınızı tavuğun her yerine yayın. Baharat karışımınızla kapladığınızı tavuğunuzu yağladığınız fırın tepsinizde veya döküm tavaya alın. Önceden altı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sarımsak Soslu Fırında Tavuk Tarifi

Üstteki tariften sadece sarımsak tozunu çıkartın ve onun yerine bir baş sarımsağı 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile blendırdan çekin. Ardından baharatlarla birlikte sarımsak sosunuzu karıştırın ve aynı şekilde tavuğun üzerini kaplayın. Aynı derece ve dakikada pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..