Akdeniz Usulü Lezzetli Çıtır Çıtır Dışıyla İçi de yumuşacık Pizza Tarifi

Akdeniz Usulü Lezzetli Çıtır Çıtır Dışıyla İçi de yumuşacık Pizza Tarifi

Pizza seviyorsanız eğer akdeniz usulü bu pizza tarifine hayır diyemeyeceksiniz. İşte evde pizza tarifi

Pizza, özellikle çocuklarımızın çok seveceği bir lezzettir. Doğum günlerinde veya sevdiklerimizi sevindirmek için yapacağımız bir tepsi pizza, bütün herkesi memnun edecektir. Büyük küçük demeden, kimsenin hayır diyemeyeceği Akdeniz usulü pizzayı evlerimizde kolaylıkla yapabiliriz.

İlk olarak geniş bir kabın içine 3 su bardağı unu koyalım. Üzerine tuz ilave edelim. Daha sonra unun ortasını açalım ve ortasına yarım paket yaş mayayı ekleyelim. 2 yemek kaşığı zeytinyağını mayanın üzerine ilave edelim. Mayanın üzerine ılık suyu koyarak çatal ile ezelim. Yaş maya iyice ezildikten sonra, unu da karıştırıp yoğurmaya başlayalım.

Hamurumuzu iyice yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edince, hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Diğer taraftan pizzamızın sosunu hazırlayalım. İlk olarak domatesi doğrayalım ve robota alalım. İçine sarımsak, fesleğen ve salçayı koyup çırpmaya başlayalım.

Pizzanın üzeri için kaşar peynirini rendeleyelim. Çeri domatesi, siyah zeytini ve yeşil zeytini ortadan ikiye keselim. Daha sonra dinlenmiş olan hamurumuzu iki parçaya bölelim. Merdane ile hamurumuzu açalım. Fırın tepsisine hamurlarımızı yerleştirelim. Hamurun üzerine fesleğen ve domates sosunu dökelim ve iyice yedirelim.

Daha sonra rendelenmiş olan kaşar peynirlerimizi serpelim. Çeri domatesleri, zeytinleri de yerleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış fırına tepsimizi sürelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pizzamız piştikten sonra fırından çıkaralım ve dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun.

MALZEMELER

3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
aldığı kadar su

SOS İÇİN

5 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
fesleğen
zeytinyağı
tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN

kaşar peyniri
bir kaç adet çeri domates
siyah zeytin
yeşil zeytin